Geli assegura que les primàries del PSC a Girona no s'haurien d'haver fet

L'exconsellera socialista considera que el procés "ja va començar malament"

Aquest dissabte, el PSC gironí celebra eleccions primàries per escollir l'alcaldable de la formació a la ciutat. Els votants però, només poden escollir una sola candidatura després que el passat 30 de juny es retirés de la cursa electoral Glòria Plana. Plana també va deixar el partit després de 14 anys de militància. Una decisió que va estar relacionada amb el fet que el corrent socialista crític Avancem es va constituir com a "subjecte polític".

Enmig d'aquesta situació, l'exconsellera Marina Geli ha afirmat que creu que les primàries de Girona "no s'haurien d'haver fet" perquè les va convocar una "executiva amb la meitat dels membres dimitits". En aquest sentit, l'exdirigent socialista ha afirmat que ella "no vol malmetre, de cap manera, l'instrument de les primàries" però ha assegurat que, de vegades, "els partits malmeten instruments que són per sumar i per obrir, en una qüestió que ara serà la proclamació d'una persona que no sé quantes persones l'aniran a votar".

Geli també ha aprofitat les seves declaracions a Catalunya Ràdio per parlar del nou moviment municipalista que es va constituir aquest divendres a Girona, format per crítics i exafiliats del PSC. Geli va assistir a l'acte i ha defensat aquesta associació, anomenada 'Moviment Catalunya', que presentaran llistes a les eleccions municipals del maig del 2015. Segons ella, aquesta nova plataforma és una "marca nova que servirà per presentar-se sols o coaliats amb altres formacions del municipalisme". Segons Geli, en cap moment es demana als membres que en formen part que deixin el PSC, ja que el moviment aplega caps de llista com el de Sant Cugat i té previst unir-se amb persones que estan dins del PSC.