Detinguts un pare i un fill italians buscats per diverses estafes

Els dos homes havien ocupat una casa del veïnat d'Aigües Bones a Caldes de Malavella

Els Mossos d'Esquadra, amb la participació de la Policia Local de Caldes de Malavella, han detingut un pare i un fill italians que la policia espanyola buscava per falsificació documental i estafa. Ambdós tenien ordres de crida i cerca de jutjats d'Almeria i Alacant.

Les detencions es van fer dimecres a la tarda a la casa on pare i fill vivien de manera il·legal, al veïnat d'Aigües Bones. Es tracta de Giovanni G., de 87 anys, i el seu fill Alessandro. Els dos homes havien viscut en aquesta casa de lloguer feia un temps però ara hi havia tornat sense cap tipus de contracte i havien forçat la porta per entrar. 

La policia espanyola havia emès dues ordres de crida i cerca perquè els dos homes tenien causes pendents als jutjats d'Alacant i Almeria per falsificació documental i estafa. Pare i fill s'havien dedicat a simular que representaven una entitat bancària i prometien préstecs a condicions molt avantatjoses que mai arribaven a concedir. En canvi, cobraven prèviament unes comissions que les víctimes abonaven i que suposaven la font d'ingressos dels estafadors. Per convèncer-los feien ostentació i en alguns casos anteriors havien arribat a oferir-los viatges o cotxes de luxe. 

Sospites entre els veïns

Els Mossos d'Esquadra tenien sospites que els dos homes estaven per aquesta zona i sabien del seu expedient delictiu. Va ser la tarda de dimecres quan la Policia Local de Caldes de Malavella va rebre una trucada d'uns veïns que havien vist moviments estranys a la casa. Els agents van adreçar-se a l'immoble i van retenir els dos homes a l'espera que arribessin els Mossos d'Esquadra. 

Poc després, agents dels mossos van arribar a la casa i van identificar pare i fill. Ambdós van entregar cartes d'identitat italianes que van resultar ser falses. A més, el pare va assegurar que era diplomàtic i va mostrar als agents una documentació que tampoc era autèntica. 
Per tot plegat, els mossos van detenir els dos homes per falsificació de document i públic. La policia també ha denunciat el pare per usurpació de funció pública per fer-se passar per diplomàtic. Els detinguts passaran a disposició judicial properament. 

Mentre els mossos practicaven les detencions, la Policia Local de Caldes va avaluar amb el propietari de la casa els danys i els robatoris que els detinguts havien comès durant l'ocupació de l'immoble. A més, van trobar diversa maquinària per a falsificació de documents.