Localitzen 7.000 plantes de marihuana en una finca d'Hostalets de Llers

Els Mossos han detingut els dos propietaris del cultiu, valorat en més de 200.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van localitzar el passat 27 de juny una plantació de 7.000 plantes de marihuana en una finca d'Hostalets de Llers (Alt Empordà) i van detenir dos veïns de Figueres com a presumptes responsables de la plantació.

Els Mossos van saber que a la finca hi podia haver una plantació de marihuana pel fort olor que desprenia el cultiu i en arribar-hi, a quarts de vuit del vespre, van observar com la porta d'accés al terreny estava oberta i des de l'exterior es podien veure algunes plantes. Concretament, hi havia dos cultius, un amb 5.000 plantes d'entre 35 i 75 centímetres en estat de floració i en un altre unes 2.000 plantes més.

El valor total de plantació ascendeix a 202.176 euros. Mentre els agents es trobaven a la finca, van personar-se els propietaris de la plantació, que van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública. Es tracta de dos homes de 34 i 46 anys, de nacionalitat espanyola i cubana i veïns de Figueres.

Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar el dia 28 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.