Els Mossos d'Esquadra reforcen la seguretat a les zones costeres durant l'estiu

L'any passat es van reduir un 9,7% els fets delictius a turistes

Els Mossos d'Esquadra reforçaran la seguretat en les zones de costa durant l'estiu la presència policial als municipis turístics de Catalunya. La metodologia serà la mateixa que es va utilitzar l'any passat i que va permetre reduir un 9,7% els delictes a turistes, entre els quals destaca el descens d'un 11% dels furts a turistes.

El reforç serà en dues vessants. En primer lloc, es redistribuiran les patrulles de seguretat ciutadana per incrementar el nombre d'efectius a municipis de costa i s'incorporaran les Àrees Regionals de Recursos Operatius i la Brigada Mòbil que faran tasques de seguretat ciutadana. L'any passat Catalunya va rebre 15,6 milions de turistes estrangers, un 8% més que el 2012.

En xifres, l'estratègia de seguretat iniciada l'any passat durant l'estiu va suposar una baixada dels delictes a turistes a Catalunya del 9,7% el 2013 respecte l'any anterior i un descens de l'11% dels furts. Per municipis, destaca els descens dels furts del 24,8% a Calella, el 22,2% a Cambrils, el 22% a Tarragona, el 13,2% a Roses o el 12,3% a Barcelona. Quant a les nacionalitats, l'estiu passat es va registrar que holandesos, nord-americans i italians van ser els turistes entre els quals els furts van reduir-se més (un 17,5% de mitjana).

En total, s'augmentarà el nombre d'agents en 21 de les 89 Unitats de Seguretat Ciutadana en què s'estructuren els Mossos d'Esquadra.

Els dispositius treballaran en quatre àmbits: en l'econòmic, per prevenir els fets delictius en comerços i detenir els autors; en el de la convivència i la seguretat, on es vetlla per al desenvolupament d'activitats d'oci turístiques i es fa prevenció per reduir els fets delictius en l'àmbit de l'oci nocturn, a la via pública i a les platges; en el de la mobilitat, per garantir la seguretat de la xarxa viària i el transport públic; i en l'habitatge, amb consells de seguretat per als ciutadans que deixen el seu habitatge perquè van de vacances.