Lluís Martínez serà nomenat dilluns com a nou gerent de Fisersa

Substitueix en el càrrec Josep Viñas, acomiadat el passat mes de febrer

La Junta General de Fisersa nomenarà dilluns vinent, 30 de juny, Lluís Martínez, fins ara Cap de Mobilitat i Transports de l'empresa, com a nou gerent en substitució de Josep Viñas. Martínez, enginyer tècnic industrial per la UPC i Màster en direcció d'empreses per la UdG, ha estat escollit "per la seva sòlida i contrastada experiència dins l'empresa".

Manuel Toro, conseller delegat de Fisersa, ha defensat la conveniència de cobrir la plaça amb la promoció interna d'un treballador de l'empresa "amb anys d'experiència a Fisersa i que ha ocupat diferents responsabilitats, sempre amb una solvència contrastada". Martínez serà el quart gerent de l'empresa municipal en els últims anys.

Després de l'acomiadament dels tres últims gerents, de pagar 180.000 euros en indemnitzacions, de denúnices dels partits de l'oposició a fiscalia i antifrau i d'innombrables picabaralles polítiques, Fisersa, l'empresa municipal que gestiona, entre d'altres, l'aigua potable, el clavegueram i el transport urbà de la capital altempordanesa, tindrà el proper 1 de juliol un nou gerent. Es tracta de Lluís Martínez, enginyer tècnic industrial i actual Cap de Mobilitat i Transports de l'empresa, que accedeix al càrrec per promoció interna i no per concurs públic després que aquest s'anul·lés per defectes de forma i davant la possibilitat que fos impugnat.


Martínez, succeeix en el càrrec a Josep Viñas, acomiadat el passat mes de febrer i que reclama a l'Ajuntament de Figueres una indemnització de 100.000 euros per acomiadament improcedent.

Amb el nomenament de Martínez, es vol posar el punt i final a una polèmica que fa mesos que s'arrossega i que va viure un darrer capítol al ple municipal del passat 4 de junt quan els grups de la oposició en bloc van presentar una moció conjunta per demanar el cessament del primer tinent d'alcalde, Manuel Toro, com a conseller delegat i gerent de Fisersa.