Plana aposta per reduir diferències entre barris a Girona

La candidata a les primàries del PSC a la ciutat proposa potenciar el comerç de proximitat i obrir dos nous centres de lectura

La candidata a les primàries del PSC a Girona, Glòria Plana, ha donat a conèixer alguns detalls del seu programa i projecte polític per a la ciutat. D'una banda ha reivindicat la necessitat de transformar Girona en un municipi "més igual", que no hi hagi diferències entre els barris. També ha proposat promocionar el comerç de proximitat, potenciar la xarxa d'escoles bressol, obrir dos nous centres de lectura - a Sant Narcís i el sector est- o diversificar l'oferta turística rehabilitant el castell de Montjuïc. "Girona ha de ser una ciutat més igual, sense deixar de banda una Girona ambiciosa, que reclami el seu espai a Catalunya i Europa", ha assegurat.

Segons la candidata, a Girona cal que hi hagi una política municipal progressista que transformi la ciutat en un municipi "més igual", on no hi hagi diferències entre diversos barris. Aquesta idea però ha de lligar amb la necessitat de mantenir la riquesa de cada un dels sectors del municipi i perquè tots els barris "tinguin les mateixes oportunitats".

Per això, Plana ha apostat per tot un seguit de propostes que ajudin a cobrir les "necessitats bàsiques" de la ciutat. D'una banda, ha assegurat que cal potenciar el comerç de proximitat amb mercats de barri i ajudes a l'obertura de comerços. En segon lloc, tots els centres escolars han de disposar de totes les capacitats possibles per aconseguir bons resultats i facilitar opcions a l'alumnat. "Cal reforçar els mecanismes per generar confiança en els centres públics, una xarxa d'escoles bressol encara més potent que contribueixi a la igualtat en la mesura que facilita l'accés de la dona al treball", ha assenyalat. En aquesta línia, la candidata ha subratllat que és necessari tirar endavant una política de foment de l'ocupació que permeti estendre el nivell de benestar de la població.

En tercer lloc, ha proposat obrir dos nous centres de lectura o biblioteques a Sant Narcís i el sector est. També ha assenyalat que cal tenir una millor xarxa de serveis a persones amb disminució o atenció a la gent gran i millorar la redistribució dels equipaments turístics i culturals. Segons Plana, cal potenciar altres atractius de la ciutat a part del Barri Vell com el castell de Montjuïc. Per això assegura que és necessari redactar un pla especial com es va fer amb el Barri Vell i rehabilitar l'edifici tal com es va fer amb la muralla.

Finalment, ha assegurat que la Devesa ha de ser "el gran parc urbà" de la ciutat i que la Casa de Cultura ha de ser un "gran equipament de ciutat". La candidata ha assenyalat que Girona té el potencial perquè agents públics i privats, amb l'ajuda de l'UdG, puguin identificar nous sectors d'activitat empresarial. "Girona no pot anar sola, cal un pla estratègic de l'àrea urbana de la ciutat", ha conclòs.