Glòria Plana es presenta a les primàries del PSC a Girona per Avancem

La regidora fa el pas el darrer dia per presentar candidatures

Finalment hi haurà primàries socialistes a Girona. La regidora Glòria Plana ha fet el pas just el darrer dia per a presentar els avals per concorre-hi i el proper 5 de juliol els gironins hauran d'escollir entre ella i la regidora Sílvia Paneque com a alcaldable del PSC a la capital. 

Glòria Plana ha anunciat la decisió a la seu del PSC però remarcant que la seva candidatura es subscriu dins el moviment crític Avancem (darrera del logotip del PSC hi han col·locat un plafó del moviment) i acompanyada pel diputat díscol Joan Ignasi Elena, líder d'aquesta corrent crítica amb la direcció dels socialistes. 

Recuperar "el PSC autèntic"

Plana ha explicat que la decisió ha estat molt meditada i raonada durant dies i que, finalment, ha volgut fer el pas per promoure -des de dins del partit- una candidatura que sigui "una alternativa a la línia que el PSC està mantenint". La voluntat d'Avancem és recuperar l'herència dels governs d'entesa que hi va haver a la ciutat -amb Anna Pagans com a alcaldessa- i promoure un projecte "atractiu, ambiciós i obert" perquè aquells votants de fora del PSC "recobrin la confiança en un projecte d'esquerres catalanista". Plana també ha reivindicat que Girona ha estat "el bressol d'una forma d'entendre el progressisme catalanista", un aspecte que Avancem vol recuperar.

"Darrerament el PSC ha anat cap a una altra línia i volem lluitar per un PSC com el que teníem fins ara, el PSC autèntic de Pallach, Obiols i Pascual Maragall", ha manifestat Planam que considera que aquest tret és un dels que distingeix la seva aposta de la de l'altra candidatura de Sílvia Paneque. 

Tot i ser una decisió meditada que no s'ha anunciat fins a darrer moment, Glòria Plana ha assegurat que concorre a les eleccions amb "moltes ganes" per tal de defensar un projecte de valors socialdemòcrates i catalanistes i també per comprometre's "de manera inequívoca" a favor del dret a decidir. Així mateix, la regidora no tanca portes a, si guanya, teixir aliances amb d'altres formacions progressistes. 


Segura de la imparcialitat del partit

Durant la presentació de la seva candidatura, Plana ha desitjat que durant el procés que arrenca ara -i que és nou per al partit-, la direcció sigui imparcial. "Estic convençuda que des de l'estructura orgànica del partit es donarà exemple d'imparcialitat institucional i de nitidesa democràtica", ha declarat Plana, que alerta que la credibilitat del partit "està en joc". 

La regidora ha apuntat directament al primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, com el màxim responsable de vetllat perquè el procés surti bé i ha dit que el PSC té l'oportunitat de demostrar als ciutadans que "les coses es poden fer bé des de dins dels partits". 

El líder del moviment crític, Joan Ignasi Elena, ha fet costat a Glòria Plana i ha defensat que és una bona notícia que a Girona hi hagi primàries i que els ciutadans puguin escollir la candidata a l'alcaldia. A més, ha explicat que els eixos bàsics d'Avancem són la defensa "inexorable" del dret a decidir i la necessitat de proposar un discurs alternatiu pel que fa a les polítiques econòmiques. 

De moment, només hi ha hagut una candidatura a les primàries sota la marca d'Avancem a la ciutat de Girona. Elena ha assegurat que la decisió de presentar candidatura s'ha de subscriure al cas concret de Girona i ha desmentit que sigui una estratègia a nivell nacional per fer un pols a la direcció del PSC. 

Avancem té una trentena de representants a la demarcació de Girona i, a la ciutat en són sis. Entre ells, hi ha l'exregidor Ignasi Thió, la mà dreta de Glòria Plana en tot aquest procés, que es va enfrontar a Juli Fernández en el darrer congrés per liderar el PSC gironí.