Detenen quatre homes per dotze robatoris amb força a l'Alt Empordà

Els agents van enxampar-los 'in fraganti' a Empuriabrava

Els fets es remunten a quarts de tres de la matinada del passat 26 de maig quan els mossos van tenir coneixement que s'havia activat una alarma en un domicili d'Empuriabrava (Castelló d'Empúries). En arribar al lloc, els policies van veure que la caixa de l'alarma estava totalment esbotzada i que tres homes encaputxats sortien corrents de l'interior de l'immoble.

Una patrulla va aconseguir aturar dos dels tres fugitius i, durant l'escorcoll, van localitzar una motxilla on els detinguts portaven diverses eines, joies i diners. Una altra dotació policial va aconseguir aturar, carrers més avall, un vehicle on anaven dues persones. Una d'elles coincidia plenament amb la descripció que havia pogut fer un dels mossos que havia vist com fugien corrents els tres lladres de la casa. Els agents van aturar el vehicle, van identificar els dos homes i a l'interior del cotxe van trobar guants, lots, diverses eines, gorres negres, una navalla i un rellotge.

Davant d'aquestes evidències, els policies van detenir els quatre homes per un delicte de robatori amb força. Aquell mateix dia a la tarda, els mossos van realitzar una entrada i perquisició en un dels domicilis dels detinguts. De resultes de l'escorcoll, els policies van trobar un gran nombre de joies, televisions, telèfons mòbils, ordinadors i diners en efectiu. Gràcies als objectes recuperats, els policies van poder relacionar els lladres amb onze robatoris més que s'havien realitzar durant dos mesos en domicilis de Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i Roses.

En tots aquests casos, els lladres havien forçat els accessos dels immobles i s'havien emportat joies, diners i aparells electrònics. Tots quatre detinguts, amb antecedents policials, van passar el 28 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Un dels lladres no té domicili conegut.