El PSC lamenta l'incompliment de compromisos amb l'abandó del nou Trueta

Marina Geli i Pia Bosch creuen Puigdemont peca de "manca d'ambició"

El PSC acusa el Departament de Salut i l'alcalde de Girona d'haver "incomplert compromisos" a l'hora de decidir aparcar la construcció d'un nou hospital Trueta a la ciutat. La diputada Marina Geli i cap de l'oposició a Girona, Pia Bosch, creuen que Boi Ruiz i Carles Puigdemont han estat més de tres anys "marejant la perdiu" discutint sobre possibles ubicacions per al nou hospital per, finalment, desestimar un projecte "estratègic per al futur" tant de la ciutat com del conjunt de la demarcació.

Per això, Geli i Bosch han instat a desenvolupar el projecte del Campus Trueta, que preveia conjuminar en un sol espai l'hospital i els estudis relacionats en salut de la Universitat de Girona. Geli i Bosch lamenten que durant tres anys i mig, el Departament de Salut, l'alcalde i equip de govern de l'Ajuntament de Girona hagin "marejat la perdiu" assegurant que s'estava definint una nova ubicació i revisant el projecte del nou Hospital Josep Trueta per, finalment, anunciar "la renúncia al projecte del Campus Trueta",  

L'anomenat Campus Trueta preveia crear un espai dedicat a l'àmbit de la salut, amb el nou hospital, els estudis de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona (UdG) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Girona (Idibgi). Segons Geli, quan es va plantejar el projecte es va valorar la possibilitat de fer-ho reformant l'actual Trueta, però es va descartar perquè els informes tècnics ho desaconsellaven i perquè es van detectar problemes estructurals en obres menors.  

Per això, critiquen que després de quasi quatre anys, hagin anunciat que s'aparca la construcció d'un nou hospital i que, en canvi, es remodelarà l'edifici actual. Geli i Bosch asseguren que aquesta decisió és un error i un símptoma de "manca d'ambició de futur". "Les comarques gironines necessiten una visió estratègica, tant en el vessant de l'economia productiva com en el de la social, així com en la internacionalització i la visió transfronterera", asseguren.  

La diputada i la cap de l'oposició recorden que tant l'ajuntament com el Parlament han aprovat, per unanimitat, mocions que instaven a construir el Trueta i a fer-ho a la zona nord de la ciutat, per donar continuïtat amb els polígons de Sarrià, Celrà i Taialà-Nestlé, per arrossegar activitats econòmiques vinculades a la salut, com ara l'alimentació.  

El PSC ha anunciat que tornarà a impulsar iniciatives a nivell parlamentari i municipal per forçar el Departament de Salut a redactar el projecte del Campus Trueta. Volen que el projecte formi part del pla inversions arquitectòniques, tecnològiques i sanitàries catalanes pel període 2015-2020.  

Així, el grup parlamentari socialista ha registrat iniciatives parlamentàries per debatre aquesta qüestió i ha instat a crear una comissió parlamentària gironina per acordar l'estratègia sanitària operativa de la regió de Girona i el projecte del Campus Trueta.