Detinguts cinc veïns de Lloret de Mar per robar un estanc de Roda de Berà

Tenen antecedents i han quedat en llibertat amb càrrecs

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 23 d'abril cinc homes de diferents nacionalitats i tots ells veïns de Lloret de Mar (la Selva) acusats d'un robatori amb força en un estanc a Roda de Berà (Tarragonès). El robatori va ser el passat 5 de març. Segons han informat els Mossos d'Esquadra en un comunitat, els cinc individus primer van robar un cotxe i tot seguit es van dirigir a l'estanc, de matinada.

Van entrar-hi forçant la reixa i se'n van endur 320 euros en metàl·lic de la caixa enregistradora i 161 cartons de tabacs, valorats en uns 8.000 euros aproximadament. Els detinguts, amb nombrosos antecedents, entre els quals dos robatoris a Olot i Figueres, han quedat en llibertat amb càrrecs. Els detinguts, d'edats compreses entre els 20 i 32 anys, són de nacionalitat italiana, colombiana, argentina, espanyola i marroquina, tots ells veïns de Lloret de Mar i se'ls acusa dels delictes de robatori amb força, pertinença a grup criminal i robatori i furt d'ús de vehicle a motor.

Pels volts de tres quarts de sis de la matinada del passat 5 de març, uns lladres van sostreure un vehicle al carrer Johan Sebastian Bach de Roda de Berà. Tot seguit, els autors van dirigir-se a un estanc, situat al carrer Miramar, i van tallar la reixa exterior, tipus acordió, per tal d'accedir al seu interior. Dins del comerç van robar 320 euros en metàl·lic de la caixa enregistradora i 161 cartons de tabacs, valorats en uns 8.000 euros aproximadament.

Arran d'aquest fets, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació durant la qual es va poder identificar els presumptes autors, atès que aquest grup criminal ja havia estat relacionat i detingut l'any passat per haver comès dos robatoris en bars de la localitat de Figueres i Olot.

Després de diverses indagacions els investigadors van localitzar i detenir, a Lloret de Mar, els cinc presumptes autors del robatori del vehicle i de l'establiment comercial.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents, van passar el 25 d'abril a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes. El jutge va decretar per tots ells la llibertat amb càrrecs.