El primer Clownia Festival arrenca amb tres escenaris

A les tres de la tarda ja s'havien acreditat més de 2.000 persones

La primera edició del Clownia Festival ha aixecat aquest divendres la persiana i ho ha fet amb molt bones sensacions. La banda Bonobos amb la seva "patxanga" ha estat la primera en sondejar el públic d'aquest nou festival en una actuació el matí a la plaça major de Sant Joan de les Abadesses. Han tinut una bona acollida, amb molta assistència en l'únic escenari que està al centre del municipi.

Mentrestant, al recinte de tocar l'Alberg Ruta del Ferro arribaven des de les nou del matí els primers visitants per acreditar-se amb l'entrada en mà. "Estem contentíssims que la gent hagin començat a venir de bon matí", reconeixia entusiasmat Alguer Miquel, un dels membres de Txarango i l'únic que és de Sant Joan de les Abadesses. Explica que estan encantats amb la bona acollida que els ha donat el seu poble natal i que confien que el temps del Ripollès "es portarà bé".

Després d'esgotar les 3.500 entrades que es van posar a la venda en només quinze dies, els membres de Txarango esperaven amb il·lusió que arribés el gran dia. Segons explica Miquel, "estem molt contents; nosaltres hem fet una programació que estimem però la personalitat del festival la posaran la gent que ve i tenim moltes ganes de veure què passa".

Pallassos Sense Fronteres i Cesc Freixas

L'imaginari del clown està molt present a les lletres de Txarango i per això aquest festival ha volgut unir la música amb el circ. Un taller de riure ha servit perquè el públic comencés a entrar en matèria. Seguidament, han actuat dos artistes de l'ONG Pallassos sense Fronteres per mostrar la feina que fan en els camps de refugiats tot buscant la complicitat del públic amb jocs de màgia i humor.

El festival, a més, ha creat la seva pròpia moneda, el 'clown', l'única vàlida dins el recinte del festival per comprar menjar i begudes. Part dels ingressos d'aquesta moneda solidària aniran destinats a Pallassos sense Fronteres.

El primer concert al recinte del festival ha arribat de la mà de Cesk Freixas que ha actuat també a l'Àgora oferint un recital amb veu i guitarra amb una selecció del seu repertori dels deu anys de carrera. A partir de les nou del vespre i fins ben entrada la matinada, a l'escenari principal situat al fons de l'esplanada del recinte, actuaran Train to Roots, Els Catarres, Buhos, La Troba Kung-Fú Tomasa.

Demà dissabte, serà el segon i últim dia de festival, on els Txarango interpretaran per primer cop en directe el seu últim treball, 'Som Riu' (Dismedi), un disc que ja van posar a disposició dels seus seguidors oferint-lo de forma gratuïta per Internet i aconseguint un important nombre de descàrregues. Alguer Miquel explica que tenen moltes ganes de compartir les cançons amb el públic. És un treball continuista, perquè la formació encara està "construint" el seu estil però sí que reconeixen que els ha sortit menys "oníric" que el primer disc i més reivindicatiu.

Entre les formacions que tocaran demà dissabte, hi ha Remenant els Boscos, Germà Negre, Strombers i Orxata Sound, entre d'altres.

La bona acollida d'aquesta primera edició els porta a pensar que hi haurà una segona. "Ens agradaria que servís de petita excusa per portar els grups que ens trobem per Europa i que si no fos pel festival no passarien per aquí", conclou Miquel.