A presó dos homes per tres robatoris amb força en domicilis del Baix Empordà i el Gironès

Els dos detinguts ja havien estat arrestats el passat mes de març per nou robatoris més

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 31 de març i 1 d'abril dos homes, de 27 i 29 anys i veïns de Sant Feliu de Guíxols i la Bisbal d'Empordà, per tres delictes de robatori amb força a l'interior de domicilis de Foixà, la Pera i Flaçà, a cavall entre el Baix Empordà i el Gironès. Els lladres ja han ingressat a la presó i es dóna la circumstància que ja van ser arrestats el passat 21 de març a Pals com autors de nou robatoris més a immobles de la urbanització Mas Pinell de Torroella de Montgrí.

En aquell cas, els detinguts van forçar les finestres dels domicilis i, un cop a dins, es van emportar petits electrodomèstics i televisors tot i que el jutge va decretar la seva llibertat. Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada el passat 21 de març arran de la detenció de dos homes per nou robatoris en domicilis de la urbanització Mas Pinell de Torroella de Montgrí. En aquell cas, els acusats van ser detinguts, van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat. No obstant això, els mossos van continuar les tasques d'investigació per tal d'esbrinar si els dos homes podien estar implicats en tres robatoris similars que s'havien comès durant el 2013 en diverses cases de la comarca del Baix Empordà.

En concret, es tractaria d'un robatori que es va produir el 20 de gener del 2013 en una casa de Foixà. En aquest cas, els autors van tallar la tela metàl·lica que envoltava l'immoble i van forçar la finestra de la casa per accedir a l'interior. Els lladres es van emportar una cuina d'inducció, un forn, un microones, una nevera, un vàter, un lavabo amb el moble, un ordinador i un comandament a distància.

El segon robatori es remunta el mes de juny del 2013 quan els detinguts van forçar el pany d'una porta d'una caravana que estava estacionada en un polígon industrial de la Pera i van sostreure un grup electrogen. El tercer i darrer cas va succeir el 12 de febrer d'aquest any en una masia de Flaçà d'on van robar un televisor i una escultura d'acer inoxidable de l'any 1950.

La investigació va poder determinar i concloure que els autors dels tres robatoris eren les mateixes persones que havien estat detinguts el passat 21 de març. Tot l'operatiu va finalitzar entre els dies 31 de març i 1 d'abril quan els agents van detenir a la Pera els dos homes. Els policies van escorcollar el domicili d'un dels detinguts i a l'interior van localitzar una nevera, un microones, un vàter i un lavabo amb moble que s'havien sostret en el robatori de la casa de Foixà.

Els dos detinguts, amb diversos antecedents penals, van passar el 2 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà que va decretar el seu ingrés a presó.