Navarro creu que la postura del PSC de Girona s'ha interpretat malament

El socialista reafirma la seva confiança en Juli Fernández

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, creu que la postura expressada pel primer secretari dels socialistes de Girona, Juli Fernández, de convocar la consulta emparant-se en la llei catalana s'ha interpretat de "manera contrària".

Segons Navarro, Fernández va dir "que Mas s'equivocava per aquest camí i amb aquesta pregunta i que s'havia de replantejar". "És el què em va dir a mi i, a més, Juli Fernández és una de les persones de primer nivell de confiança meu", ha subratllat el líder socialista des de Tarragona.

D'altra banda, Navarro ha dit que "respecta" la decisió de Jaume Collboni i Laia Bonet de renunciar a l'escó al Parlament per dedicar-se a les primàries dels socialistes de Barcelona.

En un comunicat fet públic aquest dilluns, el primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, apostava perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqués la consulta emparant-se en "les lleis catalanes i el Parlament", i li demanava que reformulés la pregunta i la fes "més clara".

Segons Navarro, aquestes manifestacions s'han interpretat "de forma contrària" per la manera amb què es va expressar el socialista gironí. Així, el dirigent dels socialistes catalans sosté que Juli Fernández volia dir que Mas s'equivocava i calia replantejar la pregunta. "És el que em va dir a mi i sé que evidentment està en les posicions en què està el partit", ha afegit.

D'altra banda, el primer secretari del PSC ha mostrat el seu "respecte personal" tant per Jaume Collboni com per Laia Bonet després que hagin renunciat a l'escó al Parlament per presentar-se a les primàries dels socialistes de Barcelona. "Respecto que els companys que es presentin a les primàries puguin administrar les seves actuacions polítiques", ha apuntat Navarro.

Crítiques a CiU i ERC per excloure les entitats del ple monogràfic sobre la pobresa

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha criticat que la majoria de CiU i ERC hagi impedit que les entitats del país participin, aquest dimecres, en el ple monogràfic sobre la pobresa. "Nosaltres serem els portaveus de les entitats en el ple del Parlament i esperem, tant per part del Govern com d'ERC, sensibilitat i actuacions que pal·liïn el problema d'aquestes persones que viuen en unes condicions difícils", ha etzibat.

Navarro adverteix CiU que BCN World no es pot fer "a qualsevol preu"

Coincidint amb una visita a Tarragona, on ha assistit a una conferència de l'acadèmic i parlamentari canadenc Stéphane Dion, Navarro s'ha referit al projecte de BCN World com "una oportunitat pel territori, si es fa bé" des del punt de vista territorial, d'inversió i de despesa social. El primer secretari del PSC ha advertit CiU que "no pot accedir a aquest projecte a qualsevol preu". Navarro ha considerat que les condicions proposades pels socialistes són "absolutament acceptables" i que no posen en risc el projecte.