Més de 4.000 visitants i 15.000 tiquets de degustació el primer dia del Fiporc 2014

La mostra acaba avui

Més de 4.000 persones han passat aquest dissabte per la fira Fiporc 2014 de Riudellots de la Selva. La mostra, que s'allarga durant tot aquest cap de setmana, compta amb tota mena d'activitats relacionades amb el porc com tastets, tallers, una exposició d'animals, parades de petits productors o representacions d'escenes pròpies de la matança i especejament del porc.

En total, durant aquest dissabte s'han servit més de 15.000 tiquets de degustació. La mostra, que tancarà portes demà amb una sessió de cuina a càrrec de la cuinera Montserrat Fontané, està impulsada des del consistori de Riudellots de la Selva i compta amb el suport de l'entitat Incatis.

El punt original ha estat el moment en què l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, acompanyada pel director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Vicenç Estanyol, el diputat de CiU, Jordi Xuclà, i els alcaldes de Girona, Carles Puigdemont, i de Banyoles, Miquel Noguer, han inaugurat la fira. En comptes d'una cinta típica, els organitzadors han decidit tallar un fuet de dos metres que, posteriorment, s'ha repartit entre els assistents.

La inauguració també ha comptat amb la presència de la diputada, Elena Ribera, l'alcalde de Campllong, Lluís Freixes, i el membre de la Cambra de Comerç de Girona, Joaquiim Caula. També s'ha pogut veure els batlles d'altres poblacions veïnes com l'alcalde d'Aiguaviva, Joaquim Mateu, Martí Nogué de Sils, Albert Santaugini de Sant Hilari Sacalm i el batlle de Llagostera, Fermí Santamaria. Des de l'organització destaquen que l'àrea de tast ha estat el punt central de la fira. En aquest indret s'han pogut provar tota mena de productes vinculats amb el porc com també altra mena d'embotits i elements elaborats a Riudellots de la Selva. La fira també compta amb un espai dedicat a la mostra de tractors i cotxes antics.