Els Mossos detenen tres homes que volien robar en un bar de Sant Hilari Sacalm

Els lladres van fugir del lloc però la policia els va interceptar i detenir a Sallent, al Bages

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts tres homes que volien robar en un bar de Sant Hilari Sacalm (Selva). Els lladres van fugir del lloc però la policia els va poder interceptar i els va detenir al municipi de Sallent (Bages). Els detinguts són tres homes d'entre 25 i 33 anys, tots de nacionalitat espanyola i veïns de la Seu d'Urgell (Alt Urgell) i de Tremp (Pallars Jussà).

Al voltant de les tres de la matinada d'aquest dimarts, la vigilant municipal de Sant Hilari Sacalm va sorprendre tres joves que estaven forçant la porta d'un bar de la plaça de les Guilleries. En veure's sorpresos, van fugir ràpidament del lloc amb un vehicle i, posteriorment, es va muntar un dispositiu policial. En el dispositiu hi van participar diverses patrulles de la comarca d'Osona i del Bages, ja que el vehicle es podria estar dirigint a aquesta comarca per la C-25. Una patrulla que estava fent un control al punt quilomètric 175, al terme municipal de Gurb, va veure un vehicle de característiques idèntiques al que buscaven que s'acostava a la seva posició a gran velocitat. Els mossos li van fer senyals acústiques i lluminoses per tal que s'aturés, però el conductor no va fer cas de les indicacions dels agents i va continuar la marxa.

La patrulla va fer un seguiment del vehicle i va alertar a la resta de patrulles de la zona. En el quilòmetre 142 de l'Eix Transversal, dins del terme municipal de Sallent, el vehicle escàpol es va trobar bloquejat per dues patrulles més que estaven realitzant un control i es va veure obligat a aturar-se al voral de la carretera. Els tres ocupants del cotxe van tancar els pestells de seguretat de les portes del vehicle, negant-se a sortir. Els mossos es van veure obligats a trencar un dels vidres del vehicle per tal de detenir-los.

En l'escorcoll del vehicle, els agents van localitzar diverses eines per cometre robatoris amb força, un mall, un pic, una lot i una eina per tal de desmuntar bombins, entre d'altres. Per aquest motiu, els mossos van detenir els tres ocupants del vehicle com a presumptes autors d'una temptativa de robatori amb força al bar de Sant Hilari Sacalm.

Els detinguts, un d'ells amb antecedents per fets similars, passaran a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.