Roses va resoldre més de 3.000 incidències detectades a la via pública durant el 2013

La majoria són de neteja viària, desperfectes en el mobiliari urbà o abocaments

El programa informàtic de Gestió d'Incidències i Encàrrecs (GIE) impulsat per l'Ajuntament de Roses va permetre l'any passat detectar 3.186 incidències a la via pública i resoldre'n el 96%. La majoria d'aquestes incidències van estar relacionades amb la neteja viaria, desperfectes en el mobiliari urbà, gestió de residus o incidències d'enllumenat i a edificis municipals.

Amb aquest programa de gestió, el consistori ha aconseguit reduccions significatives tant en la detecció de desperfectes i incidències en els carrers, places i equipaments del municipi, com en el temps de resposta i en la resolució dels mateixos. A més, ha permès anticipar-se a les queixes del veïns en la resolució de les incidències. La major part de les incidències van ser detectades pel propi ajuntament a través de la seva organització, anticipant-se així a les queixes dels ciutadans, mentre que la resta correspon a avisos realitzats pels veïns del municipi. Pel que fa a la seva resolució, durant 2013, s'ha superat el 95% d'incidències resoltes, restant pendent un total de 162, el 4,8%.

El GIE es gestiona des de l'Àrea de Serveis Territorials de l'Ajuntament, servei encarregat de la coordinació i direcció de les empreses operadores de serveis sobre l'espai, la via pública i els equipaments de Roses. Amb aquest programa de gestió, el consistori ha aconseguit reduccions significatives tant en la detecció de desperfectes i incidències en els carrers, places i equipaments del municipi, com en el temps de resposta i en la resolució dels mateixos.

El sistema es va posar en funcionament davant la magnitud territorial dels vials i espais públics de Roses, amb 177 km de carrers que representen prop de 5.000.000 de m2 d'espai urbà, i la gran infraestructura de xarxes de serveis que el consistori ha de gestionar. Amb ell, l'Ajuntament realitza un seguiment continuat i dóna resposta a les necessitats de manteniment i conservació que es van detectant a l'espai públic de la població.