Els hotels del Pirineu gironí confien en el cap de setmana de Reis

La previsió d'ocupació baixa a la ciutat de Girona i oscil·la entre un 45% i un 50% a la Costa Brava




Els hotels del Pirineu gironí esperen omplir entre un 75% i un 80% de les habitacions durant el cap de setmana de Reis. A les acaballes de les vacances de Nadal, les millors previsions d'ocupació tornen a situar-se a les zones de muntanya, on el visitant hi va atret per la neu.

Pel que fa a les zones costaneres, a l'Alt Empordà, la Costa Brava centre i la Selva marítima la previsió és ocupar entre un 45% i un 50% de les habitacions d'aquells establiments que estan oberts. A la ciutat de Girona i la seva àrea urbana s'espera que els hotels ocupin la meitat de les habitacions disponibles. A zones interiors com la Selva i la Garrotxa també es preveu una ocupació també entorn del 50%.

En el darrer cap de setmana llarg de vacances -des d'aquest divendres i fins dilluns 6 de gener-, els hotels que millor previsió tenen d'ocupació són els de les zones de muntanya. Al Ripollès i la Cerdanya s'esperen ocupacions entorn el 80%.

El perfil del turista que anirà al Pirineu és el de famílies i parelles tant de Barcelona i la seva àrea metropolitana així com també provinents de la resta de comarques gironines, sobretot atrets per anar a esquiar. Pel que fa als establiments del litoral gironí que han decidit mantenir-se oberts per Nadal, s'espera una ocupació que oscil·larà entre el 45% i el 50%.

Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, a poblacions com Lloret de Mar s'espera la presència de grups d'Imserso procedents de la resta de l'Estat. A zones interiors de la Selva i la Garrotxa la previsió d'ocupació se situa en un 50% i a la ciutat de Girona i als seus voltants baixa fins al 40%. Segons les dades de reserves dels associats, el dia de major entrada serà el dissabte 4 de gener.