Milers de persones passen per la fira centenària de Sant Tomàs de Blanes

Enguany han augmentat el nombre de parades i entitats municipals que hi han participat

La Fira de Sant Tomàs ha tornat a omplir els carrers de Blanes. Enguany la mostra que té més de cent anys d'història, ha augmentat el nombre de parades arribant a les 170 i el nombre d'entitats i associacions que s'han sumat a la iniciativa, han ascendit a 50, 20 més que l'any passat. La mostra és un mercat que compta amb una gran tradició.

Originàriament es dedicava a la venda de bestiar i eines per treballar el camp però, amb el pas del temps, ha anat incorporant nous productes com articles de Nadal, artesania, joguines o productes d'alimentació. La fira està organitzada des de l'Àrea de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Blanes i pretén revitalitzar el comerç de la vila.

El fet que la fira caigui en cap de setmana ha ajudat a augmentar notablement el nombre de visitants. A més d'oferir productes nadalencs, la mostra també ha recollit aliments, bicicletes i joguines que es destinaran a causes solidàries. La realització de la fira ha fet tallar el trànsit de diversos carrers del centre de Blanes.

Durant molts anys, el mercat de Sant Tomàs es coneixia amb el sobrenom de la 'Fira de les pilotes', ja que era típic que els nois i les noies es perseguissin entre les parades amb unes pilotes fetes de cuir amb una goma elàstica que servien per empaitar el contrincant.