La Generalitat cedeix un edifici de 2.600 m² a la UdG per a la formació continuada

L'immoble necessitarà obres d'adequació i la previsió és que s'hi facin classes a mitjans del 2014

La Generalitat ha cedit a la Universitat de Girona (UdG) un edifici de 2.600 m² situat molt a prop del campus de Montilivi. La cessió és per a quatre anys renovables i la universitat haurà de fer-se càrrec dels costos de manteniment. La rectora, Anna Maria Geli, ha explicat que caldrà fer alguns treballs per adequar l'edifici -destinat fins ara a Seguretat i Salut Laboral- i que la previsió és que les primeres classes es puguin fer a partir de mitjans del 2014. La UdG ha decidit traslladar a aquest nou edifici tota la formació continuada, com màsters i postgraus.

Fins ara, aquesta formació es centralitzava des de l'edifici del Mercadal, que quedarà buit i es podrà destinar a nous usos. La Universitat de Girona feia un any que estava negociant amb la Generalitat per aconseguir que li cedissin aquest edifici, que està situat molt a prop del campus de Montilivi i que està infrautilitzat. Actualment, només hi treballen una quinzena de persones que ocupen una petita part de l'immoble, que té 2.600 metres quadrats repartits entre planta, pis i soterrani. Aquest personal, que s'encarrega de tasques de Seguretat i Salut Laboral, continuarà treballant des d'aquest edifici. 

L'acord estableix que serà la Universitat de Girona la que haurà de fer-se càrrec dels costos de manteniment de l'edifici. La cessió es fa per a quatre anys però, segons ha explicat la rectora, Anna Maria Geli, es podrà renovar. La universitat destinarà aquest nou espai a ubicar-hi tant despatxos com aules per a la formació continuada, bàsicament màsters i postgraus.

Actualment, la formació continuada es centralitza a l'edifici que la UdG té al Mercadal. Allà, però, tenen limitacions d'espai i només hi poden ubicar els despatxos i les oficines. Per tant, cada vegada que s'ha de fer un màster o un postgrau s'han de buscar espais lliures en facultats o d'altres edificis de la universitat per poder impartir les classes. Ara, amb la cessió d'aquest gran edifici, es podrà ubicar en un mateix lloc tant despatxos com oficines i també aules. "És un edifici que està en bones condicions, està a prop del campus de Montilivi i la residència d'estudiants i, a més, amb facilitats d'aparcament", celebra la rectora.

"Realment serà un pulmó per a la universitat perquè estem en un moment en què no hi ha cap inversió per construir nous edificis", ha ressaltat la rectora, que explica que, en un futur, volen que aquest edifici esdevingui la 'International House'. "Volem que a banda de la formació continuada també hi hagi una oficina de relacions exteriors i que sigui el punt d'acollida de tots els estudiants que venen de l'estranger", ha avançat.

Caldran obres d'adequació

La rectora ha explicat que caldrà fer obres d'adequació al nou edifici, situat just al davant de les pistes del GEiEG de Palau. Els treballs s'han previst en tres fases. Segons ha detallat Geli, la primera fase es farà "immediatament" i consisteix en adequar els despatxos per tal que el personal administratiu -una vintena de persones- s'hi pugui traslladar en les properes setmanes.

Properament, caldrà fer les obres per adequar els espais i convertir-los en aularis comuns per tal que els estudiants puguin començar a anar allà a fer les classes dels postgraus i els màsters. Geli calcula que les primeres classes s'impartiran al nou edifici a partir de mitjans del 2014. El pressupost per fer aquestes obres ronda el mig milió d'euros.

Finalment, per al 2015 s'ha fixat una tercera fase que consistirà en la renovació d'algunes part de les instal·lacions de l'edifici. La rectora ha assenyalat que l'edifici té més de 40 anys i que, per tant, hi ha alguns elements que han quedat vells i que caldrà canviar.

Aquest trasllat farà que l'edifici del Mercadal -que és propietat de la universitat- quedi buit. Geli no ha volgut avançar quin serà el futur ús d'aquest cèntric espai ja que, segons considera, això ja serà competència del nou rector o rectora. El 19 de novembre la Universitat de Girona escull nou rector i Geli no es torna a presentar perquè ha esgotat els dos mandats. Els estatuts recullen que un rector només pot ser-ho durant un màxim de vuit anys.