La 13a edició del Festival de Jazz de Girona frega el 90% d'ocupació

Gairebé la meitat dels deu concerts que s'han ofert han penjat el cartell d'entrades exhaurides

La 13a edició del Festival de Jazz de Girona ha baixat el teló aquest diumenge amb Karol Green & Santi Careta. Durant dues setmanes, la ciutat ha acollit a algunes de les primeres figures del món del jazz com el saxofonista Kenny Garrett, el prodigi de la guitarra israelià Dan Ben Lior o el jove compositor Xavier Torres. El director del festival, Francesc Ubanell, ha ressaltat que han obtingut "bones xifres d'ocupació" que arriben fins al 90%, superant els registres de l'edició anterior.

A més, gairebé la meitat dels deu concerts que s'han ofert han fet ple. "La gent ha respost molt bé, han seguit molt el festival per les xarxes socials i els mitjans", ha comentat Ubanell. "Encara no tenim totes les dades però la sensació és molt bona hem rebut més afluència d'espectadors que l'any passat", ha comentat el director del festival. L'anterior edició va arribar al 80 o 85% d'ocupació. Enguany, s'ha fregat el 90%. "El nostre cap de cartell, en Kenny Garrett, va obrir el festival d'una forma excepcional i els espectadors han valorat positivament l'alt nivell artístic", ha explicat Ubanell.

Gairebé la meitat dels concerts programats han penjat el cartell de complet. "Aquest festival s'ha convertit en una cita clau durant la tardor, la gent està contenta i ens demana més", ha assegurat. Segons el director, la mostra barreja diversos estils del món del jazz passant des de l'avantguarda, la presentació de nous treballs i els sons més originals. "De cara a l'any vinent ens agradaria repetir experiències com la de la Fundació Valvi que han ajudat a promocionar el jazz", ha conclòs el director.