Juli Fernández (PSC) no vol 'obrir la porta' a Joaquim Nadal

El socialista assegura que no demanaran a l'exconseller que deixi el partit en l'executiva de dilluns

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, ha respost al president del partit a Girona i exconseller Joaquim Nadal que no creu que els partits polítics hagin de buscar "una sortida digna" a ningú.

Fernández ha donat la seva opinió sobre les declaracions que Nadal va fer dijous, en les quals assegurava que quan esperava que el PSC li trobés aquesta "sortida digna" va rebre un "cop de porta".

Fernández ha assegurat que "desconeix" si hi havia algun acord previ entre Nadal i la direcció del PSC, però argumenta que cal un "canvi" en la forma de fer dels partits que passi perquè els membres es dediquin a la política per vocació, i no perquè li pugui obrir portes.

Aquest estiu ha estat convuls dins les files del PSC a les comarques gironines. Per això, el primer secretari del partit, Juli Fernández, ha afirmat que el "cavall de batalla" per a aquest nou curs polític és superar les discrepàncies, recuperar el projecte comú i aplegar totes les sensibilitats per a un fi únic.


Una de les sensibilitats que Fernández aposta per recuperar és la del president de la formació a Girona, exalcalde i exconseller Joaquim Nadal, que ha manifestat que se sent "confortablement incòmode" dins el partit i que es mira el dia a dia del partit "des de la distància". Segons Fernández, Joaquim Nadal és una peça clau dins el partit, sobretot a les comarques gironines, i les seves aportacions han de ser essencials per a la refundació del socialisme, buscant impulsar una "segona transició democràtica".

Per això, Juli Fernández ha assegurat que en l'executiva de dilluns no es demanarà a Joaquim Nadal que marxi. "Ningú li ha demanat i ningú li demanarà mai que plegui", ha afirmat Fernández, que ha admès que la decisió de Nadal d'acceptar la proposta de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), de presidir la Taula de la Ciutat de Girona pel Dret a Decidir ha caigut malament dins el partit. "No pel fet, perquè el PSC està decididament a favor del dret a decidir, sinó per les formes", ha afirmat Fernández que assegura que els hauria agradat que Nadal presideixi la taula per petició de la societat gironina, no per desig exprés de l'actual alcalde.

Joaquim Nadal també va expressar dijous el seu descontent amb la seva sortida de la presidència del grup parlamentari del PSC. L'exconseller va assegurar que esperava que el partit li oferís una "sortida digna" i, a canvi, va rebre "un cop de porta". "En aquell moment creia que mereixia una sortida digna que no em van oferir, ara no busco res, tinc una feina, una feina ben retribuïda, no necessito res", va afirmar Nadal.

Juli Fernández també ha respost a aquestes afirmacions i ha apostat per un "canvi" en la forma de fer dels partits polítics. "El meu punt de vista és diferent, estic al partit perquè crec en les idees, no perquè quan me'n vagi m'obri cap porta", ha afirmat Fernández.

El primer secretari creu que els polítics no han de demanar al partit que li busqui "una sortida digna", sinó que un cop hagin "perdut la il·lusió i la motivació" han de marxar del partit donant les gràcies pels serveis prestats. Amb tot, Fernández entén que Nadal se sent "decebut" i ha assegurat que desconeix si tenia algun tipus d'acord amb la direcció del partit que l'hagi portat a sentir rancor. "Entenc que deu estar dolgut per alguna situació anterior, si ha de fer alguna reclamació a nivell nacional, que la faci", ha conclòs Fernández.

El primer secretari del PSC a les comarques gironines ha fixat aquest divendres els reptes que s'han fixat per a aquest nou curs polític. Els objectius són eliminar distorsions i que es visualitzi que el PSC aposta clarament pel dret a decidir, defensar la via federal com a nou marc de relacions entre Catalunya i Espanya i impulsar un nou socialisme integrador i reformista.