Detinguts per robar 300 metres de cablejat telefònic

Els dos lladres, un dels quals amb nombrosos antecedents, han quedat en llibertat amb càrrecs

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 8 d'agost dos homes de nacionalitat romanesa per l'intent de robatori de 300 metres de cable telefònic a Vilobí d'Onyar (Selva). En rebre un avís, una patrulla dels mossos es va desplaçar fins el quilòmetre 1 de la carretera GIV-5343.

En arribar, els agents van veure un turisme que s'incorporava a la via a gran velocitat amb el maleter obert i que llençava objectes per la finestra. Un cop interceptat el vehicle, els agents van identificar els dos ocupants i van localitzar dues tenalles. Seguidament van comprovar que els objectes que havien llençat eren una cisalla i una serra. Una altra patrulla va trobar el cable telefònic tallat amagat en un marge de la carretera.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el dia 8 d'agost dos veïns de l'Hospitalet de Llobregat, de 20 i 31 anys, i de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força.


Pels volts de la una de la matinada del mateix dia, els mossos van tenir coneixement que s'estava produint un robatori de cablejat telefònic, prop del quilòmetre 1 de la carretera GIV-5343 a Vilobí d'Onyar.

Quan una patrulla va arribar al lloc, va veure un turisme que s'incorporava a la via i fugia apressadament amb el maleter obert. Els agents van seguir-lo i van fer-li senyals al conductor perquè s'aturés. Aquest, que va fer cas omís de les indicacions, es va apropar al marge de la carretera i l'acompanyant va llençar diversos objectes per la finestra.

Als pocs quilòmetres els mossos van interceptar el turisme i van identificar els dos ocupants. Dins del vehicle van localitzar dues tenalles. Seguidament van comprovar que els objectes que havien llençat anteriorment eren una cisalla i una serra de ferro.

Mentre es produïa l'actuació, una altra patrulla va comprovar que a l'alçada del punt quilomètric 1 de la carretera havien tallat uns 300 metres de cablejat telefònic. Els autors havien amagat el cablejat en un marge per recollir-lo més tard.

Els detinguts, un dels quals tenia nombrosos antecedents, van passar el dia 9 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Coloma de Farners, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.