L'Escala se suma a l'oferta de Pesca Turisme amb una embarcació artesanal

Se suma als de Roses i un de Llançà, que participen d'aquesta iniciativa turística pionera

L'Escala (Alt Empordà), se suma a l'oferta de Pesca Turisme que s'ha estrenat aquesta temporada impulsada per l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus. Una embarcació de pesca artesanal d'aquest municipi ofereix des d'aquesta setmana la possibilitat de viure l'experiència i les sensacions de sortir a pescar i se suma a les dotze de Roses i la de Llançà, que han iniciat l'activitat aquest estiu.

A l'Escala, hi participen la Confraria de Pescadors de l'Escala, el centre d'interpretació del peix (Maram) i Escala Turisme. Les reserves, com en la resta d'embarcacions de l'oferta de Pesca Turisme, s'han de fer a l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus. Conèixer la cultura marinera, la tasca dels pescadors i la difusió del patrimoni al voltant del mar, són alguns dels objectius de la nova oferta de Pesca Turisme, que ofereix activitats molt innovadores al voltant del sector i a la que ara s'hi ha sumat una embarcació de pesca artesanal de l'Escala que se suma a les 13 ja existents, 12 d'elles a Roses i una a Llançà.

A banda de sortides en barca de pescadors durant sis hores per 95 euros, també es pot viure la pesca tot el dia -de 7 a a 18h de la tarda- per 140 euros i inclou també un dinar-ranxo amb els pescadors. Aquestes sortides es poden reservar fins al 30 de setembre. També s'han organitzat excursions amb caiac de pescaturisme, amb un cost de 35 euros, per veure des de l'aigua com treballen els pescadors. Van acompanyats d'un monitor que els explica les característiques del litoral de Cap de Creus a nivell geològic, de flora i fauna.

Els seus impulsors calculen que aquest estiu poden arribar a portar 1.500 turistes en barca tot i que hi ha capacitat per arribar al doble.