El PSC reclama amb urgència la nova escola de Campdevànol

Marina Geli preguntarà pel retard i per les previsions del Govern en la construcció del nou centre educatiu

La diputada del PSC, Marina Geli, demanarà explicacions al Govern pel retard acumulat en el projecte de construcció de la reivindicada nova escola als terrenys de Cal Ribalaigua, a Campdevànol. La portaveu socialista a la Comissió d’Ensenyament seguirà amb detall el compliment del propòsit que van anunciar el delegat del Departament a Girona, Albert Bayot, i el director de Centres Públics, Jordi Roig, que en una visita recent a Campdevànol, on van assegurar que el projecte estaria enllestit al setembre i que la construcció es prioritzaria de cara al 2014.

La parlamentària del PSC ha recordat que, si finalment el projecte està redactat al setembre, com s’ha compromès el Departament d’Ensenyament, hauran passat dos anys des que l’agost de 2011 l’empresa pública GISA va treure a licitació el projecte. “Un temps d’espera excessiu que demostra que l’educació no és una prioritat de l’actual Govern” ha manifestat Geli. La diputada ha reivindicat la feina feta pels anteriors governs liderats pel PSC: “Ens vam esforçar molt per marcar en el mapa i invertir en els punts amb més deficiències en equipaments educatius o sanitaris. Ara vivim la incertesa de veure com aquests projectes pengen d’un fil”. En tot cas, ha dit Geli, “hi ha projectes en què no s’haurien d’haver endarrerit, com l’escola de Campdevànol, que és una d’aquestes prioritats”.

El PSC de Campdevànol sempre ha manifestat que els grups municipals representats al ple de l’Ajuntament haurien de treballar plegats, amb els grups parlamentaris, en defensa de la nova escola. En aquest sentit, el ple de Campdevànol, ha aprovat, per unanimitat, diverses mocions presentades pel grup socialista, que expliciten aquest compromís.

Durant l’alcaldia de la socialista Núria López, l’Ajuntament de Campdevànol va cedir els terrenys a Ensenyament, un cop qualificats com a equipament docent i urbanitzats amb una inversió de més de 300.000 euros. I va aconseguir l'acord del Govern de la Generalitat, aleshores presidit per José Montilla, en el què s'assumia el compromís de construir l’escola.

 “L’escola és molt necessària perquè els nens i les nenes de Campdevànol han hagut de fer classes al passadís, que ara s'estan convertint en aules improvisades, i ja tenim 2 barracons” constata la regidora Núria López, que també ha subratllat que “el fet de tenir l'escola en dos edificis separats també complica el desenvolupament dels projectes educatius, malgrat que l'esforç de l'equip docent permet un servei de qualitat, tot i les deficiències materials”.