Detingudes 43 persones per estafar un milió d'euros a la Seguretat Social

Els treballadors ficticis eren donats d'alta per després poder rebre ajudes públiques

Els Mossos d'Esquadra i la policia espanyola han detingut 43 persones que formaven part d'un entramat empresarial acusat d'estafar un milió d'euros a la Seguretat Social. El frau consistia en un conjunt d'empreses que sense comptar amb una activitat comercial aparent acumulaven un intens moviment de treballadors entre elles.

Els seus responsables captaven els suposats treballadors, principalment de nacionalitat magrebina, que eren donades d'alta a la Seguretat Social per un període suficient per, després, accedir a les diferents ajudes i prestacions públiques, així com per poder regularitzar el permís de residència. A canvi d'aquest contracte fictici, els treballadors abonaven unes quantitats que oscil·laven entre els 400 euros mensuals en concepte de vida laboral i els 1.000 euros per contracte en cas de regularització d'estrangers. També es van detectar casos en els quals el responsable d'aquest entramat empresarial contactava amb empresaris individuals per tal que contractessin al seu nom empleats ficticis.

Els Mossos d'Esquadra van poder ubicar el responsable de la trama, un empresari amb domicili a la Bisbal d'Empordà el qual havia donat d'alta, de forma irregular, més de 160 treballadors.

Els detinguts estan acusats dels delictes de falsificació documental, frau a la Seguretat Social i afavoriment de la immigració clandestina.