Llagostera es reivindica com a destí turístic

La població aposta per aprofitar que és "la porta d'entrada a la Costa Brava"

Llagostera (Gironès) vol deixar de ser un municipi "de pas" i aconseguir que els turistes s'aturin a descobrir els seus atractius. L'objectiu és aprofitar la seva situació privilegiada, com a "porta d'entrada" a la Costa Brava centre, per donar a conèixer que també tenen oferta com a destí turístic.

L'alcalde, Fermí Santamaria, ha explicat que hi ha diversos eixos que volen potenciar: l'entorn natural del municipi amb, per exemple, el massís de l'Ardenya, l'oferta esportiva amb la xarxa cicloturística que ofereixen les vies verdes, la bona gastronomia que hi ha a la població amb restaurants de qualitat com els Tinars o l'oferta cultural amb el museu Emili Vilà o el futur centre d'interpretació.

Dues de les principals vies d'accés a la Costa Brava passen per Llagostera: la carretera que va cap a Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro o Palamós i la que mena fins a Tossa de Mar. L'Ajuntament vol aprofitar aquesta situació privilegiada com a "porta d'entrada" per posar en valor els seus atractius turístics i aconseguir que els visitants no passin de llarg de Llagostera.


Per aconseguir-ho, han creat una pàgina web (visitallagostera.com) específica amb l'oferta turística del municipi. Està en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès, i l'objectiu és que els turistes sàpiguen que tenen a pocs quilòmetres de les platges, una població amb un entorn natural envejable o amb una oferta gastronòmica de qualitat.

Llagostera té clars quins són els seus punts forts i ha treballat per potenciar-los. El patrimoni cultural amb la rehabilitació de la muralla, els miradors a l'entorn natural, els vestigis de la ruta del Carrilet, el museu Emili Vilà o el futur centre d'interpretació que obrirà les portes aviat. A aquest patrimoni també s'hi sumen les tradicions i els oficis que volen donar a conèixer amb fires com la fira del batre o la fira del bolet.

La natura és també un dels principals atractius del municipi. Llagostera és un municipi tranquil envoltat d'un entorn natural entre els espais protegits de les Gavarres i el massís de l'Ardenya-Cadiretes. Per Llagostera hi passa la ruta de l'Ardenya, que configura un recorregut de 99 quilòmetres pensat per fer-se a peu o amb bicicleta enllaçant amb els municipis de Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Caldes de Malavella, Vidreres i Lloret de Mar.

A més, també forma part del Consorci de les Vies Verdes que uneix Girona amb Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d'una de les vies més transitades amb bicicleta i que, a més, a l'alçada de Llagostera pot enllaçar amb altres rutes de senderisme per la Vall de Ridaura.

La gastronomia és un altre dels aspectes en el qual volen posar èmfasi. Aprofitant que tenen un restaurant amb una estrella Michelin com els Tinars, la intenció és difondre els altres restaurants de qualitat que solen treballar amb productes de quilòmetre 0. Ho fan a través de quatre campanyes gastronòmiques: la cuina dels manaies, la de Festa Major, la del Batre i la del Bolet.

Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica del municipi, Ramon Soler, la intenció és poder senyalitzar Llagostera com a municipi d'interès turístic i configurar tota l'oferta al seu voltant, també amb l'ús de les noves tecnologies. De fet, al nucli hi tenen nou codis QR que remeten a una audioguia també en quatre idiomes per explicar als visitant què estan veient. A més, tenen wifi gratuïta perquè la connexió no sigui un problema.

El director del patronat de turisme de la Diputació de Girona, Ramon Ramos, ha assegurat que és important que els municipis d'interior també s'afegeixin a l'oferta turística de la demarcació i considera que el visitant potencial de Llagostera és, sobretot, el turista francès o el nacional.

Llagostera ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Gironès i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.