El popArb repeteix l'èxit de l'any passat i esgota les 4.000 entrades posades a la venda

L'any vinent es podrien ampliar les instal·lacions usant part del Centre de les Arts Escèniques Naus Ayats

Així mateix, segons ha avançat Cerdà, aquest nou espai també els obrirà la possibilitat de fer més activitats sota la marca de popArb els altres mesos. Aquest any, però, mentre no existeix aquest nou marc, els concerts més destacats es concentren als dos escenaris de Can Cassó, que és un dels diversos espais del festival.

Aquest edició del popArb ha acollit una trentena de grups de la nova escena del pop-rock català, com són Mishima, Els Amics de les Arts, Roger Mas, La Brigada, Delafé y las Flores Azules, Sanjosex o Standstill. També s'hi ha presentat una producció pròpia del popArb, que és la unió del nord-americà Will Johnson amb el grup català Anímic. El treball conjunt ha donat lloc a un espectacle que també es podrà veure a València (27 de juny), Madrid (30 de juny) i Barcelona (1 de juliol).

Les entrades al festival es van posar a la venda a 45 euros l'abonament i 30 i 35 euros, respectivament, pel primer i segon dia. Hi havia disponibles només 2.000 entrades per a cadascun dels dos dies per ser un 'festival a mida', i dos dies abans que comencés ja només en quedaven menys de 200 a la venda. No obstant això, es van mantenir per vendre a la taquilla 150 entrades per al divendres i 150 més per al dissabte.

Estrella Damm continua apostant pel festival

S'han destinat al popArb del 2010 145.000 euros, dels quals un 33% provenen de la venda d'entrades i dels ingressos a les barres; un 19%, del patrocini i un 48%, de les institucions. La primera edició, el 2005, va comptar amb un pressupost de 100.000 euros i una assistència de 1.800 persones, una xifra bastant allunyada dels 4.000 espectadors aconseguits l'any passat i aquest 2010.

D'altra banda, la coordinadora del popArb ha explicat que han signat la renovació del patrocini d'Estrella Damm per dos anys més. A part del suport econòmic que representa, també 'és una garantia per quan ens presentem davant les institucions', ja que és 'una marca potent'. D'altra banda, Cerdà valora positivament el suport institucional que reben, i no dubta que sigui quin sigui el futur govern local, aquest continuarà al costat del popArb. 'És un bé pel poble i seria una bestiesa no apostar-hi', ha reflexionat.

Roger Mas es defineix

Un dels autors més esperats del festival, el solsonès Roger Mas, hi presenta aquest dissabte el seu nou disc 'A la casa d'enlloc', on busca la frescor de les seves primeres obres, amb lletres més senzilles. Aquest és el primer treball de Mas amb cançons i producció pròpia, després que a 'Mística domèstica' les cançons fossin seves però la producció aliena, i que 'Les cançons tel·lúriques' es creessin amb producció pròpia però a base de poemes musicats de Verdaguer i músiques tradicionals.

Així mateix, aquest darrer disc conté un petit homenatge a referents dels seus primers treballs com són Sisa, Riba o Ia & Batista, a la vegada que connecta amb els cantautors de la Nova Cançó. També, pretén depurar el seu estil i fer-lo més definit. En paraules de Roger Mas, 'volia fer el disc definitiu, el que deixés ben clar qui sóc artísticament'. Així mateix, hi 'reverberen ecos de tots els altres discos meus, detalls pensats també per al meu públic que coneix tots els altres treballs'.