El Consell Comarcal de la Selva prescindeix de GRS Arc Local

L'empresa està implicada en el cas Manga

El Consell Comarcal de la Selva ha decidit prescindir dels serveis que realitzava fins ara l'empresa GRS Arc Local S.L, que gestionava els tributs dels ajuntaments de la comarca, i que es troba implicada en el cas Manga. L'organisme ha decidit assumir les seves tasques i assegura que aquesta decisió no afectarà el servei que es dóna als ajuntaments de la comarca.

En un breu comunicat, el president de l'ens, Salvador Balliu, ha destacat que han pres la decisió davant la "complicada situació econòmica" que travessa l'empresa. Ara fa una setmana GRS Arc Local va presentar un ERO que afecta els onze treballadors de la delegació de Figueres i demà està previst que es presenti un concurs de creditors.

El Consell Comarcal de la Selva ha notificat aquest dijous 27 de juny a tots els ajuntaments de la comarca aquest canvi en la gestió dels tributs. A partir d'ara, l'ens comarcal s'encarregarà del servei de gestió, recaptació de tributs i gestió cadastral dels consistoris, una feina que fins aquest moment portava a terme l'empresa GRS Arc Local, que es troba implicada en el cas Manga.

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, ha confirmat que "des de fa uns mesos", ja estaven negociant amb els advocats de l'empresa GRS Arc Local la possibilitat d'assumir el servei. "Hem seguit en tot moment les indicacions rebudes per part dels advocats contractats pel Consell per seguir aquest procés i les converses que aquests han tingut amb els advocats de l'empresa GRS", ha ressaltat Balliu.

Segons el màxim responsable de l'organisme comarcal, s'ha decidit prendre aquesta decisió davant la "difícil situació" que travessa la firma. Segons el president, ara fa una setmana GRS Arc Local va presentar un ERO que afecta a tots els onze treballadors que l'empresa té a la delegació de Figueres i està previst que demà es presenti davant del jutjat un concurs de creditors on el Consell es personarà com a part interessada.

El cas Manga és la segona fase de l'anomenada operació Pokémon iniciada a Galícia i que investiga una suposada trama de corrupció basada en adjudicacions fraudulentes de serveis públics. La trama, que destapa una presumpta xarxa dedicada a aconseguir contractes de diverses administracions públiques de Catalunya, Astúries i Galícia a través de suborns i tràfic d'influències, va esquitxar a diversos polítics i gestors gironins.

L'apoderat de l'empresa GRS Arc Local, Josep Maria Franch Carcereny i el seu administrador, Alexandre Ros, van ser arrestats. Els agents del Servei de Vigilància Duanera també van detenir el 14 de febrer el llavors president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria. Després de passar a disposició judicial a Lugo, Fauria va quedar en llibertat sota una fiança de 18.000 euros imputat com a suposat autor de delictes de suborn, prevaricació, tràfic d'influències, violació de secrets o malversació de fons públics, entre altres. El 26 de març va presentar formalment la seva dimissió a tots els càrrecs que ocupava.

L'assumpte també va esquitxar al secretari d'organització d'ERC, Josep Carrapiço, que va deixar els seus càrrecs després que els agents del Servei de Vigilància Duanera li prenguessin declaració en relació al cas. També es va apartar del seu càrrec Manuel Toro, tinent d'alcalde de Figueres tot i que recentment ha recuperat les seves funcions perquè quatre mesos després de declarar a Hisenda la jutgessa de Lugo no l'ha imputat.

L'empresa GRS tenia un contracte amb el Consell Comarcal de la Selva per quatre anys amb la possibilitat de prorrogar-lo dos anys més.