Prop de 10.000 persones es passen per l'Acappella

La pluja va obligar a suspendre el concert de cloenda de Nàiade

Unes 10.000 persones han assistit als concert programats a Girona A Cappella Festival des del passat 11 de maig fins ahir. La pluja, que es va fer present ahir al migdia durant el concert de les londinenques The Boxettes, va obligar a suspendre l’actuació de les gironines Nàiade, que estava prevista per la tarda. Malgrat el temps inestable d’aquest darrer cap de setmana, tots els concerts han gaudit d’una bona assistència.

La bona acollida del festival ha sorprès l’organització: l’interès del públic per la qualitat de les propostes de Girona A Cappella festival s’ha fet palès en totes les actuacions i especialment la dels hongaresos Fool Moon, la dels barcelonins Ocumé, la dels mallorquins Cap Pela o la dels italians SeiOttavi, que van omplir a vessar la plaça Independència. L’únic concert de pagament d’aquesta edició, The Hanfris Quartet, va penjar el cartell d'entrades exhaurides a la Casa de Cultura de Girona, deixant públic a fora.

L’organització ha valorat molt positivament la bona acollida del nou escenari a la plaça Independència, que ha donat visibilitat a un festival que vol convertir-se en referent del gènere a cappella al Sud d’Europa. La resta d’ubicacions del festival, el Mercat del Lleó i Caixafòrum, també han resultat idònies per mostrar aquest gènere a la ciutat durant l’exposició Temps de Flors. La direcció del festival ja prepara la tercera edició de Girona A Cappella Festival, amb l’objectiu de portar a Girona les millors figures nacionals i internacionals del gènere.