Cau un 25% el nombre de gossos abandonats a la Selva el 2012

Malgrat la crisi, creix el nombre d'adopcions que passa de 419 a 447 en un any

El nombre de gossos abandonats del Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS), ubicat a Tossa, s'ha reduït un 25% respecte l'any 2011. En total, l'any passat el centre va recollir 644 gossos, dels quals 180 van retornar-se als seus amos. Per tant, tres de cada deu gossos que arriben al centre acaben tornant amb els propietaris.

Pel que fa als municipis on més animals es recullen, Lloret i Blanes són les dues localitats que estan al capdamunt de la llista, a banda de Tossa pel fet que algunes persones abandonen els gossos als entorns del centre d'acollida. També hi ha uns índexs alts a Maçanet de la Selva i Riells i Viabrea que, segons els responsables del servei, s'atribueix a l'efecte de les segones residències.

Les instal·lacions del CAAS compten amb 50 gàbies dobles, amb capacitat per a uns 120 o 130 animals. Aquest any, el Consell Comarcal de la Selva no ha fet inversions importants al centre "per imperatiu legal".

Pugen les adopcions tot i la crisi

En la presentació de la memòria de l'any 2011, els responsables del centre van alertar que estava al límit de la seva capacitat. Amb l'arribada de la crisi, el centre havia vist caure el nombre d'adopcions d'animals. La memòria del 2012, però, mostra una recuperació en aquest sentit ja que s'ha passat de les 419 a les 447 adopcions.

Una de les vàlvules per descongestionar el centre són les adopcions internacionals, que des del CAAS fa anys que s'impulsen, especialment amb Alemanya. Durant el 2012, es van enviar un total de 114 gossos al país germànic, 19 més que l'any anterior. En aquest concepte, el Consell Comarcal de la Selva va invertir 35.000 euros ja que l'enviament de cada gos oscil·la entre 300 i 350 euros.

Segons el conseller comarcal de Sostenibilitat i Territori, Eduard Adrobau, la davallada en el nombre d'animals abandonats s'ha d'atribuir a l'efecte de les campanyes que han impulsat en favor de la tinença responsable d'animals.