L'Strenes frega els 9.000 espectadors amb una ocupació mitjana del 75%

Els Catarres, Love of Lesbian o Maria del Mar Bonet han estat alguns dels espectacles més vistos

La primera edició del festival Strenes de Girona ha superat totes les expectatives. El certamen ha obtingut una ocupació mitjana del 75,2% amb 6.832 espectadors que han assistit als concerts de pagament i uns 2.000 més que han passat pels espectacles gratuïts. A més, durant aquests últims deu dies s'han organitzat una quinzena d'activitats com tallers o taules rodones.

Els Catarres, Love of Lesbian o Maria del Mar Bonet han estat algunes de les formacions musicals amb més èxit que han pogut penjar el cartell d'entrades exhaurides. L'organització espera tornar a repetir el certamen l'any vinent, ampliant les activitats paral·leles i esperen comptar amb l'assistència de Sanjosex o Els Amics de les Arts.

Des del passat 11 d'abril i fins aquest diumenge 21, la ciutat de Girona ha acollit uns 50 actes i ha estat l'escenari de concerts únics com el de l'Orquestra Fireluche, Els Catarres, Lax'n'Busto, Love of Lesbian, Maria del Mar Bonet o Marina Rosell, entre d'altres. El festival estava dividit en una sèrie de seccions -Secció Strenes, Secció el que vindrà, Secció descobertes i Secció únics- i també comptava amb activitats complementàries com taules rodones, xerrades i presentacions que ja van començar el 13 de març.


L'objectiu d'aquest nou festival era donar a conèixer les novetats en directe dels nous discos del panorama català actual i oferir actuacions úniques dels principals grups de música de Catalunya. D'aquesta manera, la capital gironina s'ha convertit en l'epicentre musical del mes d'abril. El certamen, inspirat en els festivals de cinema, ha comptat amb una catifa vermella i presentacions a càrrec de la periodista Gemma Ruiz.

"Les primeres edicions són les més complicades però estem molt contents perquè hem arribat fins al 75% d'ocupació, el que suposa que 6.832 persones han assistit als concerts de pagament", ha explicat el director del festival, Xavier Pascual. El director ha explicat que els espectacles gratuïts han obtingut "una gran afluència de públic" amb 2.000 assistents. "En aquests moments de crisi econòmica, l'augment de l'IVA cultural i tota la situació creiem que és una xifra molt bona i estem molt satisfets", ha afegit. Una bona acollida que ha superat les expectatives dels propis organitzadors. "Nosaltres ja ens conformàvem amb un 50% d'ocupació, per tant tot son millores", ha ressaltat.

"Volem que tornin"

Els Catarres, El Petit de Cal Eril, Love of Lesbian, Lax'n'Busto, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell o Cesc Freixas han estat alguns dels concerts que han aconseguit més èxit amb totes les entrades exhaurides. "El públic ha sabut veure que estàvem oferint coses noves. En alguns casos els cantants estaven tocant cançons que feia una setmana que acabaven d'escriure i el públic quan el grup s'equivocava en comptes de renyar-los els aplaudien encara més", ha assegurat Pascual. Des de l'organització tenen clar que l'objectiu del certamen. "Tal i com diu la campanya aquella no només volem que vinguin sinó que tornin", ha explicat el director de l'Strenes de Girona.

Segons l'organització, els espais que s'han escollit per realitzar tots els concerts han ajudat a crear un "ambient familiar, proper i còmode". "Volíem donar-li un toc natural però al mateix temps fer sentir als espectadors que estaven vivint una estrena especial, que veien un festival diferent", ha comentat.

Més novetats i més activitats paral·leles complementàries

De cara a properes edicions, Pascual ha explicat que volen ampliar el nombre d'activitats paral·leles i esperen comptar amb la presència de grups com Els Amics de les Arts o Sanjosex. "Tot depèn del mercat, si els grups treuen novetats o no però estem segurs que ara, després d'aquesta bona acollida, ens serà més fàcil", ha assenyalat el director. D'altra banda, el festival es tornarà a realitzar per aquestes mateixes dates ja que, segons Pascual, el temps ha estat "molt adequat". "Tothom prepara els discos al voltant de Sant Jordi perquè així els artistes fan les gires durant l'estiu i la tardor, a més la primavera fa que la gent surti més al carrer", ha afegit. "Esperem que ara si alguna formació pensi amb nosaltres i vulgui estrenar-lo a l'Strenes", ha conclòs.

L'Albert Pla i The Pinker Tones han estat els encarregats de baixar el teló del festival aquest diumenge al Teatre Municipal de Girona. Amb un espectacle familiar que s'ha guanyat al públic menut i no tant menut, el certamen musical ha posat el punt i final.