Unes 8.000 persones passen per la 6a edició del Mercat Romà de Llagostera

La fira ha aplegat 80 parades distribuïdes pel nucli antic del poble i ha iniciat la programació dels actes per Setmana Santa

L'Ajuntament de Llagostera (Gironès) calcula que la 6a edició del Mercat Romà ha batut rècords d'assistència amb 8.000 visitants. Les 80 parades han obert les seves portes a primera hora del matí i durant tot el dia s'han organitzat activitats com desfilades de Manaies, espectacles de gladiadors, cercaviles musicals, danses o passejades amb burro.

Aquesta fira dóna el tret de sortida a la programació de Setmana Santa i, enguany, com a novetat els sis restaurants de l'associació de restaurants de Llagostera han començat a oferir una campanya gastronòmica especial, la 'Cuina dels Manaies', inspirada en els orígens romans i que s'allargarà durant un mes. Enguany s'han superat totes les expectatives i els rècords obtinguts durant les passades edicions. En primer lloc s'ha arribat als 8.000 visitants, la xifra més alta dels darrers anys i, en segon lloc, s'han reunit 80 parades. El regidor de Promoció Local de l'Ajuntament de Llagostera, Ramon Soler, ha explicat que havien hagut d'ampliar un carrer més del nucli antic de Llagostera per poder col·locar totes les parades.

Aquesta fira és el tret de sortida de l'àmplia programació d'actes de Setmana Santa que s'allargarà fins al 7 d'abril i que inclou la representació de diverses escenes teatralitzades de la Passió del Via Crucis o la Processó de Divendres Sant, entre d'altres.

Com a novetat, aquest any els sis restaurants units dins l'Associació de Restaurants de Llagostera han creat una campanya gastronòmica especial i temàtica entorn l'època romana. Des d'aquest diumenge i durant un mes els interessats podran trobar un menú escrit en llatí que té com inspiració la gastronomia romana. "La nostra valoració és molt positiva ja que, per un dia, amb els 8.000 visitants gairebé s'ha doblat el nombre de ciutadans que té el municipi", ha explicat Soler. Actualment Llagostera té censats uns 8.200 veïns.