El PSC del Ripollès és desmarca de la direcció del partit

Els militants de Sant Joan de les Abadesses deixen el PSC temporalment

El PSC del Ripollès ha fet "un pas al costat" del partit a l'espera de decisions i noves actuacions de la direcció nacional. Els ripollesos volen marcar distància davant un PSC que molts militants, segons ha explicat la coordinadora comarcal, Núria López, "no reconeixen". És per això, que la secció local de Sant Joan de les Abadesses ha deixat el partit temporalment i les agrupacions de Ripoll i Campdevànol han acordat suspendre l'activitat en el funcionament orgànic. Segons López, els sentiments de molts militants són "decepció" i "desmotivació".

Un dels motius, ha esgrimit, és no compartir el sentit de diverses votacions que han deixat el PSC fora d'acords de país, com el dret a decidir. La coordinadora comarcal del PSC, Núria López, ha explicat que al Ripollès els militants "no se senten representats per la direcció del partit". I ha afegit que com que no és lògic que sempre es porti "la contrària" al que diu la direcció, per això el PSC al Ripollès s'ha plantejat "fer un pas al costat". Amb tot, segons la coordinadora, en el moment que la direcció es regeneri i vulgui començar a complir compromisos adquirits, "aquí estarem", ha reblat.

Segons López, els motius de la discrepància són, entre d'altres, la no celebració de primàries, la duplicitat o triplicitat de càrrecs, l'estratègia que segueix la direcció pel que fa al debat nacional i a les polítiques econòmiques a plantejar com alternativa o la relació amb el PSOE. D'altra banda, també ha afegit que hi ha tingut a veure les incoherències "reiterades" en diverses votacions, com la del dret a decidir, o la manca d'accions concretes d'obertura del partit.

El dissabte 9 de febrer, militants del PSC del Ripollès es van reunir amb la direcció del partit de la Federació de Comarques Gironines per traslladar el seu parer sobre la deriva del Partit Socialista de Catalunya i les conseqüències que aquesta està tenint entre la militància a la comarca.

Els militants van mostrar obertament la seva disconformitat amb les decisions i la manera de fer que actualment té la direcció del partit i les conseqüències que això ha provocat al Ripollès. És per això que els militants del PSC de l'agrupació de Sant Joan de les Abadesses van acordar per unanimitat, en assemblea local, la suspensió temporal de la militància. En la mateixa línia, Ripoll i Campdevànol també han comunicat la baixa de militants - alguns d'ells històrics - i la suspensió de l'activitat en el funcionalment orgànic del partit. A Camprodon, el primer secretari de l'agrupació ja es va donar de baixa passades les eleccions.

La disconformitat del PSC del Ripollès amb l'actual direcció s'ha visualitzat darrerament al voltant de les votacions a favor de la declaració de sobirania en diversos ajuntaments.