La 21a edició de Firarebaixa frega els 31.000 visitants i manté el nivell de consum

La directora de Fira de Girona, Anna Albar, destaca que la gent gasta menys però hi va per comprar

La 21a edició de Firarebaixa tanca les portes aquest diumenge fregant els 31.000 visitants. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ha explicat que ha estat una "bona fira" perquè l'afluència de públic ha estat constant durant els cinc dies de fira i perquè han mantingut el nivell de consum. Tot i que els visitants s'hi miren més i fan menys despesa, el públic de Firarebaixa "hi va a comprar, no a passejar ni a tafanejar". En aquesta edició han introduït com a novetat les desfilades de moda, que han despertat molt interès. Firarebaixa ha comptat amb 114 expositors, la majoria de roba per a home, dona i nens, però també n'hi ha hagut de sabateria, accessoris, llenceria o complements.

Firarebaixa ha tancat aquest diumenge la 21a edició amb un "bon balanç". "Tenint en compte els moments difícils que vivim, els expositors estan satisfets de com ha anat", ha afirmat Anna Albar que afegeix que la gent que ha visitat la fira era "gent compradora" que ha pogut trobar bones ofertes.La fira ha durat cinc dies i ha ocupat els 8.000 metres quadrats del Palau de Fires.

El saló ha obert cada dia de les 10 del matí a les 9 del vespre i només aquest diumenge han tancat una miqueta abans, a les 8. Els visitants han pogut trobar 114 expositors amb una àmplia oferta de moda per a home, dona i nen, complements, parament per a la llar, sabateria i esport.Dels expositors, més del 50% eren de moda i roba d'esport per a home, dona i nens; un 7% de sabateria; un 11% d'acccessoris, mobiliari i complements per a la llar; un 9% de llenceria i un 8% de complements com òptica, perfumeria, cosmètica o marroquineria. També hi ha hagut vehicles d'ocasió, agències de viatges i serveis.

Firarebaixa ha introduït enguany una novetat que segurament es repetirà en les properes edicions: les desfilades de moda. Segons ha explicat Albar, els expositors que han volgut han pogut organitzar una desfilada per promocionar millor les seves ofertes. "Els que hi ha participat han quedat molt contents, ho repetirem", ha explicat.

Més de 20 expositors presents al saló han fet alguna desfilada que ha comptat amb el suport de l'agència Model On Top. "Ja se sap que la roba s'ha de veure posada perquè agradi", ha detallat Albar que creu que aquestes desfilades són una bona opció per cridar l'atenció dels compradors.

En relació al perfil de visitants, ha estat similar al de les darreres edicions. Entre setmana el perfil majoritari ha estat el d'una dona d'entre 30 i 50 anys que compra per a tota la família i el cap de setmana, en canvi, hi ha hagut un públic més familiar. La majoria dels visitants eren de Girona però també n'hi ha hagut de l'àrea de Barcelona.