Sis detinguts per dos robatoris amb força en cases de Fornells de la Selva i Blanes

Els arrestats han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial

Una patrulla dels Mossos, que vigilava preventivament la zona, va veure un grup de quatre homes amb actitud sospitosa davant d'una casa. Mentre eren observats pels agents, dos d'ells van saltar el mur de la casa, mentre els altres dos es van quedar a l'exterior vigilant.

Els mossos van demanar el suport d'altres patrulles i es van apropar a la casa. En detectar la presència policial, els que vigilaven la casa van alertar els seus companys, els quals van sortir ràpidament del domicili. Tots ells van pujar en un vehicle que tenien aparcat al davant i van iniciar la fugida. Els agents actuants els van perseguir i amb el suport d'altres dotacions, van interceptar el cotxe i detenir els quatre ocupants. Durant l'escorcoll del vehicle van localitzar diverses eines susceptibles de ser utilitzades en robatoris en domicilis.

Els detinguts, tres d'ells amb antecedents, van passar el mateix dia dels fets a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Girona, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

En relació als fets de Blanes, els agents van detenir Miloudi ER de 20 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Blanes i Jonatan PS de 18 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a l'interior de domicili, en grau de temptativa.

Cap a dos quarts de deu de la nit del mateix dia, els Mossos van saber que dues persones encaputxades estaven accedint a ''interior d'una casa de Blanes. Una patrulla es va adreçar al lloc i després de comprovar que la porta d'accés a l'habitatge estava en perfecte estat, van trobar que la porta d'un balcó estava trencada.

Un veí va informar als agents que a la casa hi podia viure un home d'avançada edat. Davant aquesta possibilitat els agents van decidir entrar a l'habitatge, també per la balconada, ja que ningú contestava a la porta. Durant la recerca els agents van trobar dos homes, amagats sota el forat de l'escala de la planta baixa de la casa. Els dos lladres van quedar detinguts per un intent de robatori. Després de diverses comprovacions, els mossos van saber que en aquell immoble no hi vivia ningú des de feia temps.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el 21 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.