Un matrimoni d'avis, ferit lleu en un assalt violent en una masia de Llagostera

Un grup de quatre lladres assalta la finca, i colpeja i lliga els propietaris de 70 anys que estaven a l'interior

Els lladres van aprofitar un moment de descuit per accedir a la masia que es troba en una zona aïlla del terme municipal de Llagostera, al Gironès. Els delinqüents van forcejar amb els propietaris de la finca, un matrimoni de 70 anys d'edat molt conegut al poble, els van lligar amb cinta americana i els van colpejar diverses vegades. A causa d'aquests cops, l'home va resultar ferit al braç i la dona ha patit un hematoma a la cara.

Els lladres van arreplegar diners, joies i altres objectes de valor que van trobar dins de la masia. Posteriorment van fugir del lloc dels fets. Les dues víctimes van haver de ser traslladades a l'Hospital Santa Caterina de Salt tot i que ja han rebut l'alta mèdica. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha lamentat "profundament" els fets i ha ressaltat que es tractava d'una parella molt coneguda al poble, que tenien una granja de vaques tot i que, avui en dia, ja estaven retirats.

L'home, amb una fractura al braç

Segons ha explicat un dels fills de les víctimes, els lladres van aprofitar que la propietària estava donant menjar a un dels gossos per saltar una de les reixes de la masia i accedir a l'interior de la finca.

El fill, que es dirigia cap a l'hospital Santa Caterina de Salt, ha explicat que l'home, d'uns 70 anys, ha patit una fractura en el braç a causa dels cops. Aquest últim robatori violent ha posat en alerta tots els ciutadans de Llagostera, al Gironès, que s'han mostrat totalment "astorats" davant la notícia. Alguns d'ells s'han apropat fins a la masia per veure si podien parlar amb els seus veïns però no han obtingut resposta.

Recerca dels assaltants

Els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets i han desplegat un operatiu per localitzar els lladres. Aquest nou robatori amb força es suma als darrers assalts violents que s'han produït últimament a les comarques gironines. Des del passat 18 de novembre, quan el president de la FOEG, Jordi Comas, va morir a la seva casa de Platja d'Aro en un assalt violent, els Mossos d'Esquadra han incrementat els controls per aturar els robatoris violents en aquestes comarques.

Aquest increment d'agents policials es suma al dispositiu Grèvol que es realitza arreu de Catalunya durant les festes nadalenques i al nou pla pilot que estan portant a terme els Mossos d'Esquadra i la Policia Local a la demarcació de Girona amb més de 30 controls simultanis en determinades zones per combatre els furts, robatoris a habitatges i zones comercials.