Sis detinguts per robar mercaderia de camions aparcats a l'AP-7 i l'N-II

Els presumptes lladres circulaven amb un cotxe i un camió petit amb el que transportaven la mercaderia robada

Tres persones van ser detingudes el dia 15. Mario B. B., de 32 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Gramanet, a qui se li imputa un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle a motor. També Abdelaali E.G., de 29 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Montcada i Reixac i  Marko T., de 31 anys, de nacionalitat Sèrbia i domicili desconegut.

I el dia 16 els mossos van detenir tres persones més.  Juan Manuel A. A., de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Gavà; Ricardo G. P., de 44 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Adrià del Besòs, i Ernesto M. P., de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona.

Els mossos van muntar un dispositiu per tal de localitzar els dos vehicles amb els que viatjaven els presumptes lladres. Poc després una patrulla va localitzar el camió circulant per l'autopista en sentit sud i el va aturar al punt quilomètric 56, al terme municipal de Sarrià de Ter. Es va comprovar que el vehicle constava com a robat a Girona el passat 10 d'octubre i van detenir al conductor i únic ocupant, Mario B. B., pel robatori de la mercaderia i pel robatori del camió.

Els agents sospitaven que el turisme que acompanyava el camió també passaria per l'autopista per la qual cosa van establir un dispositiu per aturar-lo. Al cap d'una estona va ser interceptat i van detenir el conductor, Abdelaali E. G., presumptament implicat en el robatori.

Al migdia del mateix dia 15, una patrulla de la comissaria de Figueres, que feia patrullatge preventiu pels pàrquings de camions de La Jonquera, va veure un home que, en detectar la presència policial, va amagar-se entre dos camions estacionats. El van interceptar i van comprovar que portava diversos aparells electrònics, una jaqueta i un joc de claus que acabava de sostraure de dins d'uns camions estacionats a l'aparcament. L'home era Marko T. i va quedar detingut per dos robatoris, un d'ells en grau de temptativa.

El tres detinguts, dels quals Mario B. B. i Marko T. tenen antecedents, van passar el 16 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Tres detinguts més a Garrigàs

La matinada del 16 de novembre una patrulla de mossos de paisà va detectar, a l'àrea de servei de l'Empordà Sud, terme municipal de Garrigàs, tres persones que anaven a peu per una zona fosca amb llanternes.

Els mossos van veure que una d'aquestes persones vigilava, mentre que les altres dues es dedicaven a tallar les lones dels camions per mirar la mercaderia transportada.

Els agents s'hi van acostar i en identificar-se com a policies les tres persones van fugir corrents. Després d'una persecució a peu, durant la qual els homes van saltar diverses tanques i van travessar l'autopista, el mossos van aconseguir interceptar-los. Els detinguts eren Juan Manuel AA, Ricardo GP i Ernesto MP, acusats dels danys als camions i la temptativa de robatori.

Els detinguts, que tenen antecedents per robatoris amb força van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el dia 16 de novembre, el qual va decretar l'ingrés a presó de Ricardo G. P.