ICV-EUiA proposa un model turístic que es basi en la singularitat de les comarques gironines

Vidal detalla que els parcs naturals, la gastronomia i el paisatge poden ser atractius per a turisme de qualitat

Per a Marc Vidal el turisme de sol i platja està pràcticament esgotat. A més, opina que la propera crisi del petroli deixarà de fer viable el turisme de baix cost, i això incidirà directament en aquest model turístic.

Per aquestes raons, ha defensat un model "com el de la Toscana", basat en una oferta diferenciada on el paisatge, la gastronomia i l'oferta cultural permetin crear una marca "que parla per sí mateixa i advoca per un turisme de qualitat que permet crear ocupació de qualitat".

El candidat ecosocialista creu que les comarques gironines tenen prou elements a potenciar per "vendre" aquesta singularitat. Vidal detalla que la proposta es pot consolidar amb la potenciació de la figura dels parcs naturals que porten implícit aquest segell i ha posat com a exemple que a França són un recurs per als equipaments hotelers i restaurants perquè faciliten una diferenciació de l'oferta.

La cuina de mercat, de quilòmetre zero, la filosofia 'slow food' o les singularitats del paisatge són per a Vidal potencialitats que ara mateix no s'aprofiten a les comarques de Girona. Vidal ha defensat que les propostes ecosocialistes de crear tres nous parcs naturals a les Gavarres, les capçaleres del Ter i del Freser o la zona lacustre de Banyoles s'han de veure com a oportunitats per impulsar un model de negoci diferenciat "i que es relacioni amb qualitat".

El cap de llista d'ICV-EUiA a les comarques gironines, Marc Vidal, ha participat aquets diumenge en una passejada amb burricleta per Banyoles amb membres de la candidatura ecosocialista i de l'agrupació del Pla de l'Estany.