El PSC posa el nou Campus del Trueta com a exemple de 'senyera social'

Juli Fernández assegura que el 25-N els socialistes no guanyaran "la guerra de l'oportunisme però sí la del futur"

El cap de llista del PSC per Girona ha subratllat que escollir l'Hospital Josep Trueta no ha estat banal. "Hem volgut començar la campanya posant de manifest que apostem per les persones; som conscients que vivim moments difícils, i que a partir del 26 de novembre cal consolidar l'estat del benestar, dins el qual la salut hi té un paper molt important", ha destacat.

Tant Fernández com la número 2 del PSC, Marina Geli, han criticat que durant els darrers dos anys el projecte per impulsar un Campus de la Salut a Girona -amb el nou Trueta com a edifici central- hagi quedat aturat. "A la vida pots rectificar, però el que no pots fer és quedar-te dos anys sense un projecte", ha criticat Geli.

"Ja hi havia molts treballs iniciats, i la clau era el projecte que ja s'havia fet; cal fer les obres perquè el Campus del Trueta donarà reconeixement explícit a Girona i convertirà la ciutat en un referent en el camp de la salut", hi ha afegit Juli Fernández.

Els socialistes s'han erigit com a exemple de "senyera social" i han criticat que, durant aquesta darrera legislatura, el Govern hagi "privatitzat" la sanitat pública "fent propaganda d'assegurances privades i impulsant un copagament irracional per als medicaments". Juli Fernández ha assegurat que "els dos anys de retallades sistemàtiques han posat de manifest que el sistema de salut no està garantit".

En aquest punt, el cap de llista socialista per Girona ha assegurat: "Hi ha una altra manera de fer política, que és mirant per les persones, i no amagar sota la senyera el que ha estat un fracàs polític, com ha fet el president de la Generalitat".

Guanyar la guerra del futur

Juli Fernández també ha tret ferro al sondeig del CEO, que els dóna un diputat per Girona. "Per a nosaltres, l'enquesta més important és la del 25 de novembre", ha dit. I ha afegit: "I ens hi presentem amb una alternativa sensata, per fer avançar Catalunya dins un estat federal, amb una nova forma de fer política que pensa en les persones i no ens els mercats".

El cap de llista per Girona ha assegurat que lluitaran per mantenir els tres diputats que van aconseguir en les eleccions del 2010. "No guanyarem la guerra de l'oportunisme, però sí la del futur; i no es pot fer futur sense el PSC, perquè nosaltres serem en aquest projecte", ha conclòs.