La màgia i un miler de nines d'arreu del món omplen Sant Antoni de Calonge

Aquest cap de setmana, la localitat ha acollit un doble festival, el Magicinterfest i la fira internacional 'In-Dolls'

Segons Gnezdilova, ja en els temps prehistòrics els humans sentien la necessitat d'estar protegits i buscaven la connexió amb el món espiritual. Davant d'aquesta necessitat, els bruixots amb els rituals on utilitzava figures i nines feien el paper d'intermediaris entre el món real i l'espiritual. "Després dels rituals aquestes nines es convertien en amulets i actualment podríem dir que el bruixots s'han convertit en els mags i les nines són obres d'art", ha destacat la directora.

El Festival Internacional de Màgia de la Costa Brava, MagicInterFest, ha portat artistes tant reconeguts com l'il·lusionista argentí Serjo, els ocells exòtics de l'artista Arno, els alemanys Roy Gardner & James que han protagonitzat un original espectacle de màgia humorística o el mag Xevi. Segons aquest mag gironí, director artístic del certamen, la fira ha estat "l'espectacle de màgia més important de l'any a Catalunya".

La directora ha explica que estan "molt satisfets" amb la rebuda que han tingut les dos fires per part del públic i han ressaltat que la fira In-Dolls és un certamen pioner i innovador a tot l'estat espanyol. "És la primera vegada que s'han unit dos festivals com aquests i s'ha realitzat un format d'aquestes característiques", ha afegit. El festival també ha comptat amb un concurs on un jurat format per artistes com el pintor Niebla, han entregat els premis a les millors nines d'arreu del món.

Gnezdilova ja ha avançat que l'organització té previst repetir aquest doble festival l'any vinent i, fins i tot, s'ampliarà i s'intentarà atreure noves vessants com el sector dels antiquaris.

Els assistents que han visitat Sant Antoni de Calonge durant aquest cap de setmana han pogut gaudir de les nines més antigues, passant per una col·lecció d'ossets de peluix i accessoris. Gran part de les peces que s'han exposat durant aquests dos dies són úniques i estan considerades obres d'art i objectes de museu. L'objectiu d'aquesta mostra, segons la directora del certamen, era convertir la fira en un punt de trobada per artistes, col·leccionistes i distribuïdors d'arreu d'Europa. "S'han complert totes les expectatives", ha conclòs Gnezdilova.