El PSC de Girona acusa l'equip de govern de gastar 1,5 milions en despeses supèrflues

Bosch assegura que allò que li fa "més mal als ulls" es veure com l'ajuntament encarrega a externs tasques que poden fer els tècnics

1.414.837,70 euros. Aquesta és la xifra que sumen les diferents factures i nòmines que, segons el PSC, l'Ajuntament de Girona es podria haver estalviat. El principal grup de l'oposició ha carregat contra CiU i l'ha acusat d'haver generat "despeses supèrflues i prescindibles" en diferents àmbits de l'organització municipal durant el primer any de mandat.

Al llarg d'aquests darrers dotze mesos, els socialistes han anat recollint en un llistat totes aquestes despeses, al seu parer prescindibles. El PSC les ha obtingudes després de consultar els diferents decrets emesos pel consistori, però Bosch ja alerta que la llista, segons ells, és molt més llarga.

"Aquí hi ha les despeses que hem pogut comprovar, però no hi són totes les que hi ha", ha criticat la cap de l'oposició. Per a Pia Bosch, de tots aquests diners que "s'han llançat", aquells que fan "més mal d'ulls" són els que fan referència als càrrecs de confiança (per exemple, els 85.657 euros del nou gerent) o a tots aquells estudis i projectes que s'han encarregat externament, però que podrien haver fet tècnics municipals.

Dins aquest darrer grup, el PSC de Girona hi recull els 47.200 euros que ha costat un contracte per buscar finançament europeu, o bé els 47.000 euros per analitzar l'estesa d'un tercer rail als túnels del TAV. A més, Pia Bosch també ha lamentat que l'equip de govern hagi destinat diners per tapar "mancances que hauria d'haver assumit la Generalitat, en comptes de reclamar-les".

Conveni amb Ryanair i llums de Nadal

En aquest punt, la cap de l'oposició ha criticat els 150.000 euros gastats entre gener i juny per al conveni amb Ryanair. La llista que han elaborat els socialistes, a més, també recull altres despeses referides a promoció i turisme. Un cop més, Pia Bosch ha criticat els 300.000 euros gastats en llums de Nadal i ha lamentat que se n'hagin gastat gairebé 20.000 per a la nova aplicació per a smartphones 'Girona In'.

Segons la cap de l'oposició, a l'hora de destinar recursos per a la promoció de la ciutat, durant aquest darrer any s'ha gastat "sense nord". Per a Pia Bosch, l'aposta socialista passa per constituir un consorci, on també hi prengui part el sector turístic, i on les inversions s'aportin conjuntament.

El PSC considera que aquests 1,5 MEUR gastats són "excessius". Els socialistes han recordat que el pressupost municipal per a aquest 2012 és 600.000 euros superior al de l'any passat, i lamenten que tot i això s'hagin retallat partides destinades a joventut, infància i família. "Aquí es diu que no hi ha diners, però veiem que per a altres coses, sí que n'hi ha", ha conclòs Pia Bosch.