ICV de Girona retreu a l'alcalde que 'subvencioni' el comerç i el turisme de la ciutat

Joan Olòriz assegura que, més enllà de la desaparició del fanal de la plaça del Vi, li "costa saber" on és el canvi a la ciutat

Joan Olòriz ha retret a l'alcalde que es recolzi en el comerç, el turisme i la promoció exterior com un dels eixos per fer sortir Girona de la crisi. El regidor d'ICV ha assegurat que, en aquests àmbits, l'actitud de l'Ajuntament és típica d'una "economia neoliberal", i ha criticat que es destinin diners a "subvencionar" aquests sectors.

"L'alcalde diu que té confiança en el comerç, però allò paradigmàtic és que, perquè aquest sector faci alguna cosa, tot això ho paga l'ajuntament", ha criticat Olòriz. I com a exemple, el regidor ha esmentat "l'enorme despesa en llums de Nadal" que es va fer el passat mes de desembre.

Olòriz ha lamentat que, darrere d'aquestes promocions que ha recolzat l'Ajuntament, no s'hagi fet cap estudi econòmic que analitzi quin és el retorn que n'ha obtingut la ciutat. El regidor, a més, també ha acusat l'alcalde d'apropiar-se de competències que corresponen a la Generalitat. "Ha confós el missatger amb el missatge, perquè és el Govern qui ha d'assumir el que fa referència a la promoció del turisme", ha assegurat.

"El millor amic de la Generalitat"

En aquest punt, el regidor ecosocialista ha carregat contra l'alcalde, retraient-li que hagi deixat que la Generalitat retiri els compromisos d'inversions que tenia amb Girona. "Se li podria donar la Creu de Sant Jordi al millor amic de la Generalitat", ha dit amb ironia.

Per a ICV de Girona, és "paradigmàtica" l'actitud de l'equip de govern amb temes de ciutat on estan implicades també altres administracions. "El nou Trueta, res de res; el complex de tractament de residus, paralitzat, mentre s'anirà apujant la factura; i amb el TAV i el tren convencional, CiU ha passat de ser extremadament exigent mentre estava a l'oposició, a l'actitud de qui dia passa any empeny", ressalta Olòriz.

El portaveu ecosocialista assenyala que, a més, també li "costa saber" quin és el canvi que Girona ha viscut durant aquest primer any de mandat de CiU. "L'equip de govern ha aprofitat l'equilibri pressupostari amb què l'anterior ajuntament va deixar la ciutat i, amb aquesta sort, ha deixat de fer coses", lamenta Joan Olòriz.

Per al regidor d'ICV, l'única cosa que ha canviat a Girona és que ha desaparegut el fanal de la plaça del Vi. "Aquest deu ser l'emblema del canvi; passar d'un fanal a unes llums de Nadal i, francament, em sembla penós", ha sentenciat.

En contraposició a això, Joan Olòriz no s'ha estat de desgranar tot un rosari de projectes i actituds que, segons ell, demostren que la ciutat està aturada. "Per exemple, s'ha deixat el Modern en estat de ruïna o no s'ha engegat el centre de dia de Santa Eugènia", ha conclòs el regidor d'ICV a Girona.