El PSC atribueix els 'insults' de CiU a un 'discurs buit' per 'amagar' la falta de projectes a Girona

El partit a l'oposició acusa el govern municipal d'"aturar" els projectes de ciutat per l'"obsessió" de negar el passat heretat

La portaveu del PSC i cap de l'oposició a Girona, Pia Bosch, ha reconegut que el seu partit s'ha "sorprès" per les declaracions que va fer ahir Ribas en el balanç del primer any de govern, on "s'ha parlat més de l'oposició per atacar-la" i en canvi "s'hagi parlat tan poc d'allò que han fet". I ha lamentat que davant la "falta d'arguments", hagin optat per carregar contra l'oposició, amb qui cal "dialogar" i buscar camins per treballar plegats. "Si el Govern es dedica a fer d'oposició de l'oposició, pobra Girona", ha assenyalat Bosch, que ha demanat "respecte democràtic i institucional" per als partits representats al consistori.

En el balanç del primer any a l'oposició, Bosch defensa que el seu partit continuarà treballant al servei dels ciutadans des de la "serenitat" i la "fermesa". Però adverteix que no "cauran en la provocació" davant les paraules de CiU que demostren que una vegada més fan el contrari del que diuen, en comptes de buscar el diàleg el que fan és "insultar a l'oposició i generar crispació". "Que em diguin on són els pals de les rodes? On són les mentides?, no en trobarn ni una!", ha exclamat amb contundència.

Projectes "aturats" per formar part del passat

Els socialistes han denunciat que els grans projectes de ciutat estan "aturats" pel que consideren una "obsessió malaltissa" dels convergents a negar el llegat heretat. Ha posat l'exemple del nou centre de dia, davant de la plaça Leonor Joher del barri de Santa Eugènia -l'indret escollit per fer el balanç aquest matí- que es va acabar de construir fa un any i que només faltaria dotar-lo del mobiliari. Per Bosch, aquest projecte seria molt beneficiós no només per poder donar atenció a les persones grans sinó que també generaria llocs de treball.

Com aquests, es queixa el principal partit a l'oposició, hi ha altres projectes que estan aturats per un "canvi de prioritats" de l'actual equip de govern però no pas per problemes financers. I és que els socialistes defensen que en l'anterior mandat van deixar les finances "sanejades", un fet que ha permès que aquest any s'hagi pogut incrementar 600.000 euros respecte el pressupost de l'any passat. Per altra banda, acusen CiU de dur a terme polítiques que incrementen la despesa però no pas la inversió a la ciutat.

Pel que fa a les inversions de la Generalitat i l'Estat a Girona, el PSC creu que CiU no ha sabut defensar els interessos de la ciutat, "exigint" que compleixin amb els compromisos d'inversions davant el que consideren una "davallada molt important" i considera que en comptes d'això, el que fa és mantenir un "silenci còmplice" amb aquestes decisions que el que fan és perjudicar el futur de la ciutat.

La portaveu del PSC ha fet aquestes declaracions, acompanyada dels regidors Sílvia Peneque, Ramon Ceide i Amèlia Barbero.