Un veí de Figueres de 78 anys mor en xocar dos turismes a Pontós

Aquest és el cinquè accident que es registra al llarg d'aquest cap de setmana en terres catalanes

El darrer incident ha tingut lloc quan un veí de Figueres de 78 anys va morir ahir a la nit en xocar dos turismes a Pontós (Alt Empordà), segons han informat els Mossos d'Esquadra. l'accident va passar a dos quarts de dotze en el quilòmetre 742 de la N-II. Com a conseqüència de l'accident ha resultat mort l' ocupant d'un dels turismes. El conductor i ocupant de l'altre turisme han resultat il•lesos. La víctima mortal és Antonio BG de 78 anys i veí de Figueres i de nacionalitat espanyola. En l'accident han participat quatre dotacions del Mossos d'Esquadra, i dos dotacions del Servei Mèdic d'Emergències.

Cap de setmana negre

El tercer accident també passava durant la nit de divendres, a dintre la població de Riells i Viabrea (Selva), quan un turisme amb dos ocupants sortia de la via al carrer Olzinelles. El conductor del cotxe va ser traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat lleu i l'acompanyant, menor d'edat, a l'hospital de la Vall d'Hebron. Posteriorment, el menor d'edat va resultar mort. Fetes les comprovacions ulteriors, els agents van saber que el conductor, de 18 anys i veí de Riells i Viabrea, no havia obtingut mai el permís de conduir corresponent i va donar positiu a la prova de detecció de consum de substàncies estupefaents.

Finalment, els Mossos van detenir el conductor del vehicle com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària (conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir i conducció temerària) i per un delicte d'homicidi imprudent. L'últim accident mortal succeïa durant la nit de dissabte a diumenge a la N-420 a Riudecols (Baix Camp). Un xoc frontal entre dos turismes va causar la mort del conductor d’un dels vehicles, també un jove, Oriol O.G, de 20 anys i veí d'Alforja.

Operació retorn complicada


Pel que fa a problemes de mobilitat, durant la tarda de divendres no es van produir retencions rellevants. Cal destacar un accident que va tenir lloc a la B-20, a Sant Boi de Llobregat, que va provocar el tall d'un carril en sentit Barcelona i la retirada d'un vehicle a la N-II a Bàscara (Alt Empordà), que va obligar a donar pas alternatiu. L'accident mortal ocorregut a la GI-633, a Cervià de Ter, també va tenir com a conseqüència que es donés pas alternatiu.

Respecte a la mobilitat de dissabte, també hi van haver pocs problemes circulatoris. El més destacable va ser la marxa lenta de tractors (convocada per Unió de Pagesos) que va transcórrer per la C-25 al tram de Calaf (Anoia). Durant la tarda, un accident a la BV-1221 a Matadepera (Vallès Occidental) va causar el tall de la via en els dos sentits i un segon accident, a la C-16 a Navàs (Bages), va provocar el tall d'un carril en sentit nord.

Pel que fa a aquest diumenge, durant el matí s'ha tallat la N-II a l'altura de Premià de Mar (Maresme), en ambdós sentits, com a conseqüència d'una manifestació veïnal. Durant l'operació retorn, s'han produït diverses retencions, sobretot en direcció l'àrea metropolitana de Barcelona. Les principals han estat: 10 quilòmetres a la C-16, entre Bagà i Cercs, en sentit sud; 8 quilòmetres a la C-55, a Castellbell i el Vilar, en sentit sud; 7 quilòmetres a la C-17 al tram Montesquiu-Orís en sentit sud; 6 quilòmetres a la C-14 a Organyà en direcció Lleida; 7 quilòmetres a la C-58, 3 quilòmetres a la C-17 i a la C-33 a Montcada i Reixac (accident a la C-58) en sentit Barcelona; i 7 quilòmetres a la B-23 a Esplugues de Llobregat en sentit nord.

A la C-31, a l'alçada de l'Hospitalet de Llobregat, hi ha hagut un accident que ha provocat el tall de dos carrils en direcció la capital catalana i 2 quilòmetres d'aturades. També ha estat tallada la circulació a la BV-5108 a Cardedeu, com a conseqüència d'un accident.