Girona acollirà la fira 'De tot CAT' de productes etiquetats en català

La mostra vol demostrar que viure íntegrament en català és possible

La voluntat de la Fira 'De tot CAT' és promoure el català entre les empreses, conscienciar institucions, empresariat i consumidors del que representa la normalització del català. Des del vessant comercial, la fira multisectorial actuarà com a punt de trobada entre professionals compromesos amb la llengua, amb la possibilitat d'establir relacions comercials entre empreses i distribuïdores.

Entre les activitats que promouen els diferents expositors hi ha la la recreació d’un habitatge, a càrrec de la multinacional Ikea, ens permetrà veure les possibilitats que ens presenta el mercat per fer vida en català. En aquest pis hi trobarem representades moltes marques de tots els àmbits, que també incorporen el català en els seus productes.

També hi haurà estands d’entitats culturals d’arreu de l’àmbit lingüístic, on podrem informar-nos de la commemoració del viatge del retrobament amb l’Alguer, o signar per una Televisió sense fronteres per exigir que TV3 es pugui veure al País Valencià. El Quiosc de les Revistes també hi serà, i permetrà descobrir revistes de tot tipus, mentre que en altres estands també hi trobarem gran varietat de còmics, música i pel·lícules en català.

El marxandatge esportiu del Barça, de l’USAP, dels Dragons Catalans o de les seleccions catalanes també seran entre els productes catalans promocionats, i es donarà a conèixer l'activitat que fan entitats com Softcatalà, i jugar a diferents jocs d’ordinador amb la gent de Vadejocs.cat. I podrem aconseguir importants premis i descomptes per adquirir un domini puntCAT, i participar en concursos per guanyar mòbils a l'estand de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que serà a Girona per promourela telefonia mòbil en català.