El Parc Científic i la consultoria IDODI impulsaran empreses tecnològiques i els buscaran inversors

Cada dos mesos s'escolliran dos nous projectes perquè s'instal·lin al parc gironí

Un centenar d'emprenedors tecnològics van respondre a una primera crida que el director d'IDODI, considerat una de les deu persones més influents d'Internet a l'estat espanyol, va fer a través del seu bloc i dels seus contactes per participar en el programa. S'ha fet una preselecció de cinc projectes, dels quals només un és català i els altres, de la resta de l'Estat. Finalment només dos seran els que podran estrenar aquest programa que els proporcionarà assessorament, els buscarà inversors i els oferirà un espai on créixer al parc gironí.

Vidal ha avançat que les aplicacions preseleccionades per iniciar el programa permeten des de coordinar equips de treball independentment d'on es trobin fins a reduir deutes en un grup de participants.

La intenció és que se seleccionin per al programa projectes nous cada dos mesos, i que treballin indefinidament en un mateix espai del PCT de la UdG, una circumstància que també els ha d'ajudar a crear "sinèrgies", segons Vidal. Una persona del parc gironí seguirà des de l'inici els projectes, i el director d'IDODI vindrà a fer-ne una supervisió personal cada mes, a la vegada que en farà un seguiment més regular a través d'Internet.

Així mateix, es buscaran inversors per a aquests negocis emergents, que per poder aconseguir capital cal que siguin "creïbles", segons ha subratllat Vidal. El director del PCT de la UdG, Pere Condom, ha remarcat que el programa també vol pal·liar les dificultats que existeixen perquè "els emprenedors trobin diners i els inversors, projectes".

Girona, l'"espai natural de creixement" de les noves empreses

Vidal ha manifestat que l'objectiu és transformar en "negoci" els projectes tecnològics que seleccionin. El director d'IDODI ha concretat que els requisits que demanen als emprenedors que opten a ser participants del programa són que tinguin la seva idea "amb un desenvolupament mínim" i que hi hagi un "compromís". També requereixen que l'aplicació tecnològica proposada sigui "operativa", i que es pugui fomentar en el "low cost". Així mateix, es demana que el seu producte sigui "internacionalitzable des del primer moment".

El director d'IDODI ha remarcat que l'aposta d'engegar el programa al parc gironí respon a l'observació que "logísticament Girona torna a guanyar visibilitat", entre altres motius. En aquest sentit ha afegit que el programa vol que es continuï apostant per la ciutat, i que Girona sigui "l'espai natural de creixement" d'aquestes empreses.

D'altra banda, el director d'IDODI ha reflexionat que l'entorn tecnològic té l'avantatge que permet "apostar i equivocar-se de manera molt més seguida" que no pas altres sectors.

El programa "se sustenta en la figura de Marc Vidal"

Condom ha reflexionat que el programa "se sustenta en la figura de Marc Vidal", que ha muntat dotze empreses, ha participat en unes 300, i en els últims 5 anys ha analitzat 2.000 projectes d'emprenedors, i a qui els contactes i coneixements han convertit en una de les persones més influents de la xarxa a l'Estat.

Analista econòmic especialitzat en Nova Economia, Vidal impulsa actualment múltiples projectes, a Europa i a Silicon Valley. Avui el seu principal projecte és IDODI.EU (Only Different Ideas), amb raó social a Girona però amb oficines a tot el món.