El PSC manté que el nou Trueta ha de ser a Girona i demana a Puigdemont que ho defensi

L'exconsellera de Salut assegura que si el nou hospital es fa a Salt es desmunta el projecte del campus de la salut

El PSC ha criticat que amb l'arribada de CiU tant al Govern de la Generalitat com a l'Ajuntament de Girona s'ha aturat el projecte per fer un nou hospital Trueta. Davant d'aquest "silenci", el PSC ha dit que estarà "al front" per defensar un nou hospital i n'ha destacat que volen que mantingui el caràcter públic i que sigui de referència.

L'exconsellera de Salut Marina Geli i la portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, han criticat que no hi hagi novetats després que el Govern decidís aturar el projecte impulsat pel tripartit i que consistia en aixecar un nou hospital i enderrocar l'actual, un projecte que costaria 250 MEUR. "Hem perdut 16 mesos", ha lamentat l'exconsellera que continua defensat que el projecte impulsat pel tripartit es pot fer ja que un informe tècnic del Departament de Salut del 2007 desaconsellava reformar l'actual hospital, del 1956.

La sospita: que el Trueta vagi a Salt

Geli i Bosch sospiten que la intenció real del Govern -que comptaria amb el "silenci còmplice de l'ajuntament"- és traslladar l'Hospital Josep Trueta a uns terrenys públics de Salt. Això, segons el PSC, suposaria una "pèrdua d'ambició" i faria que l'hospital fos més "petit". A més, Geli també ha alertat que si Girona es queda sense l'hospital de referència això pot suposar un afavoriment de les clíniques privades de la ciutat. Per exemple, l'exconsellera ha dit que mentre ha baixat l'activitat quirúrgica al Trueta durant el 2011, la contractació pública de quiròfans ha augmentat un 6% a la Clínica Girona.

Geli també ha recordat que si l'hospital no es fa a la zona nord de Girona també es desmunta el projecte de Campus de la Salut, vinculat al Trueta i que s'ha de fer a uns terrenys pròxims, situats dins el terme de Sarrià de Ter (Gironès). El PSC també ha demanat una trobada amb la rectora ja que, segons ha assegurat Geli, la UdG disposava de fons provinents de la Unió Europea per començar a fer obres del campus i no s'han usat.

A banda d'aquesta trobada, el PSC també ha demanat reunions amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, el director dels serveis territorials a Girona, Josep Trias, així com amb l'alcalde. També s'han entrat preguntes parlamentàries per conèixer el posicionament del Govern entorn al projecte de l'Hospital Trueta.

La portaveu del PSC a l'Ajuntament, Pia Bosch, ha criticat l'alcalde, Carles Puigdemont, perquè s'havia compromès per escrit a defensar que l'hospital es fes a Girona i, davant la sospita que es faci a Salt, no ha fet cap declaració pública. "Se'ns ha acabat la paciència, exigim que l'alcalde surti i digui clarament que treballarà per defensar el nou Trueta estigui a Girona", ha declarat.