L'ocupació a la demarcació de Girona durant les vacances de Nadal no supera el 50%

La mitjana d'estada és de 2,5 nits i la majoria dels turistes són parelles d'entre 35 i 50 anys provinents de Barcelona

La Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona considera que l'ocupació a tota la província de Girona durant aquestes vacances nadalenques no superarà el 50%. Segons l'estadística, es preveu que des del 24 de desembre fins al 1 de gener sigui el període de més ocupació hotelera en contraposició al segon tram de les festes del 2 al 8 de gener.

Les zones de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès seran les que tindran una millor mitjana d'ocupació que oscil·larà entre el 70% durant el primer període del 24 de desembre fins a 1 de gener i rondarà el 60% en el segon període. Pel que fa a les zones interiors de la Selva Interior i la Garrtoxa, la federació preveu que l'ocupació sigui del 50% en el primer període i del 40% en el segon. A Girona i Radial, l'ocupació arribarà al 55% en el primer període i baixarà fins al 30% en el segon.

Vora mar, a les zones costaneres de la Selva Litoral, l'ocupació hotelera rondarà el 62% en el primer període i disminuirà fins al 40% a partir del dia 1 de gener. Pel que fa a la Costa Brava Centre serà del 30% en el primer període i del 25% en el segon. A l'Alt Empordà s'espera una ocupació del 40% en el primer període i del 34% en el segon.

Segons la federació, el global de l'ocupació hotelera de les comarques gironines, es distribuirà amb un 65% a la Cerdanya i Ripollès, un 45% d'ocupació a la Selva Interior i a la Garrotxa, un 42,5% a Girona i Radial i 51% a la Selva Litoral. L'ocupació baixarà fins al 37% a l'Alt Empordà o fins al 27,5% a la Costa Brava Centre.

Una mitjana d'estades de 2,5 nits

La mitjana d'estades dels allotjats per aquests dies es troba en les 2,5 nits i es preveu que els dies de majors entrades siguin el divendres dia 30 de desembre i dissabte 31 de desembre, coincidint amb la celebració de Cap d'Any.

En àmbit dels establiments de restauració, la mitjana de reserves per aquestes festes de nadal es troba entre el 20 i 25 per cent. Segons les dades de la federació, hi ha poques reserves pels sopars de Cap d'Any perquè la tendència es "reservar-ho a última hora". A més, la federació destaca que la majoria dels restauradors de les comarques gironines consideres que les festes organitzades en poliesportius amb preus de tot inclòs, els fan "molta competència". En referència al menú de Cap d'Any, enguany els restauradors han rebaixat entre un 10 i un 15 per cent - fins als 85 euros- el preu del sopar respecte l'any 2010.

40% de turisme francès

La gran majoria dels turistes de les comarques gironines durant aquestes festes són parelles d'entre 35 i 50 anys i famílies provinents majoritàriament de Barcelona ciutat i província tot i que a les zones de muntanya també es preveu un augment dels turistes provinents de la demarcació de Girona. A més, enguany, la federació preveu un 40% de turisme francès que creua la frontera buscant preus més baixos.

La Federació d'Hosteleria de Girona subratlla que aquest 2011 no ha estat gaire positiu en termes d'ocupació per al territori Girona. La mitjana de totes les comarques gironines durant l'hivern s'ha mantingut entre el 55 i 60 per cent i durant la temporada d'estiu, es va perdre turisme de proximitat i d'última hora a causa del temps.

Un 2011 "molt dolent" en àmbit d'ocupació

Segons la Federació, el mes de juliol d'enguany va ser "molt dolent" a causa del clima fred i plujós que va provocar un descens del 5% i un 7% davant la previsió que es feia per a tot el territori durant aquell mes. El mes d'agost va ser l'únic "bon mes" quan alguns establiments de la Costa Brava, com la Selva Litoral i al Costa Brava Centre, van arribar al 100% d'ocupació.