L'ocupació del pont de la Puríssima frega el 70% al Pirineu gironí i cau al 50% a la Costa Brava

La Federació d'Hostaleria de Girona destaca que ha estat "un pont estrany" dividit en dues parts molt diferenciades

"Ha estat un pont estrany i molt variable", comenta la portaveu i cap de comunicació de la Federació d'Hostaleria de Girona, Marina Figueres. La portaveu destaca que el pont de la Puríssima s'ha dividit en dues parts, de tres al sis de desembre i del vuit al onze de desembre. Segons la Federació, la tònica d'aquests dies festius ha estat "la variabilitat" i la "poca concentració d'afluència de turistes". No obstant això, el nombre de turistes ha estat major en la segona part del pont, des del passat dijous vuit de desembre i fins al dia d'avui.

Figueres ha destacat que el nivell de xifres l'ocupació hotelera d'enguany ha estat "similar" a l'obtinguda l'any passat i ha remarcat la tendència dels clients a realitzar més reserves d'última hora i amb menys antel·lació. En total, els establiments de restauració s'han mantingut en un 30% de reserves. Els dies amb majors entrades de turistes han estat el dissabte tres de desembre i el dijous vuit de desembre.

En total, les comarques de la Garrotxa i la Selva interior han obtingut un 50% d'ocupació hotelera respectivament, la zona de Girona i radial entre un 35 i 40% i les zones costaneres han caigut fins al 50% d'ocupació. Figueres ha subratllat que la costa ha tingut la meitat de flota hotelera tancada i que la zona de la comarca de la Selva ha estat la més destacada amb un 65% d'ocupació. La zona de Costa Brava centre s'ha mantingut entre un 50 i 55% i la comarca de l'Alt Empordà ha estat la zona amb menys ocupació de les comarques gironines amb un 30% d'ocupació.

70% d'ocupació hotelera tot i la manca de neu

Durant aquests dies festius, les zones muntanyoses de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès han estat les zones amb més ocupació de totes les comarques gironines fregant el 70%. La portaveu de la Federació Hotelera de les comarques de Girona, ha destacat que els hotels s'han vist afectats per la poca neu a les estacions d'esquí i la impossibilitat d'obrir durant aquests dies però han pogut mantenir-se gràcies al turisme de muntanya. "Feia fred i només Vallter 2000 i Vall de Núria han pogut obrir les seves instal·lacions" ha subratllat la portaveu de la Federació d'Hostaleria de Girona.

La manca de neu afecta els hotels situats prop de les estacions d'esquí

La vicepresidenta de l'Associació d'Hotels i Càmpings de la Cerdanya, Núria Vidal, ha destacat que el pont de la Puríssima d'enguany ha estat "estrany" perquè barrejava dies festius i laborables en una mateixa setmana. Segons Vidal, a causa d'això, el pont s'ha dividit en dues parts i s'ha vist afectat per variacions en el nombre de turistes. Vidal ha destacat que des del tres al cinc de desembre els hotels de la Cerdanya van tenir un 50% d'ocupació i des del set de desembre i fins avui han augmentat fins al 65%. La vicepresidenta també ha subratllat la diferència d'ocupació dels hotels situats a la vall dels que es troben prop de les pistes d'esquí. Vidal ha comentat que a causa de la "manca de neu" els hotels instal·lats prop de les pistes d'esquí han tingut un 20% d'ocupació, un 60% menys que l'any passat.

Segons Vidal, tot i que no hi ha hagut neu la Cerdanya ha tingut "turisme de muntanya" amb visitants interessats en senderisme i bicicleta de muntanya que han fet mantenir les xifres d'ocupació.

Per altra banda, des de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona destaquen que estan "contents" amb les xifres obtingudes en "aquests moments difícils" tot i que desitgen que la "ocupació fos millor". Des de la Federació comenten que la mitjana d'estades dels turistes és molt baixa a causa de la crisi.