Tenim veu, però sobretot, vot

Als ciutadans no els agrada la política ni els polítics. Les simpaties que va despertar el moviment dels indignats ho van posar de relleu manifestant el seu desencant envers tots els partits, tan de dretes com d'esquerres. Probablement ens trobem dins un dels períodes on s'és més crític amb la classe política i, alhora, estem vivint les terceres eleccions en menys d'un any.

Malgrat tot això, els ciutadans catalans són conscients que enguany s'hi juguen molt. Una possible majoria del Partit Popular (PP) posa els pèls de punta a tots els defensors de la llengua i les tradicions catalanes. Els seus constants atacs contra Catalunya no han passat desapercebuts, com tampoc les sortides de to des de Madrid. El Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) ha estat al capdavant del govern els dos darrers mandats i tampoc ha fet res per evitar que avui en dia tinguem un Estatut retallat fruit de les decisions d'un Tribunal Constitucional (TC) catalofobic.

Amb tot, Convergència i Unió (CiU) assegura ser l'única força capaç de fer front a un govern de PP i per això reclama la major concentració de vots possibles. D'aquesta manera, els convergents esperen aconseguir la seva primera victòria en terres gironines. El PSC, per la seva banda, intenta lluitar contra corrent davant una tendència a la baixa que s'ha vist reflectida en les dues anteriors conteses electorals. Els independentistes d'Esquerra Republicana per Catalunya (ERC) i Reagrupament (RCat) han unit forces amb la plataforma Catalunya Sí però Solidaritat Catalana per la Independència (SI) s'ha quedat pel camí, mentre que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) reclama l'abstenció.

Tot plegat dibuixa un panorama incert a Catalunya mentre que a Espanya està molt clar qui en sortirà victoriós. Tanmateix, la data del 20-N no s'ha de prendre a la lleugera i, malgrat el cansament acumulat fruit de les darreres eleccions, és necessari que tots participem de gran festa de la democràcia.

Recordeu que tots tenim una veu per fer-nos sentir, però sobretot, vot.